Ράλι στην Wall Street - Κέρδη 600 μονάδων ο Dow Jones, στο +1,5% S&P και Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ράλι στην Wall Street - Κέρδη 600 μονάδων ο Dow Jones, στο +1,5% S&P και Nasdaq
Τριψήφια άνοδος για τον Dow Jones και τον Nasdaq, μετά την θετική έκπληξη από τις λιανικές πωλήσεις

Τελευταία ενημέρωση 20.40

Σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street την Παρασκευή, καθώς τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Ιούνιο επαναφέρουν προσωρινά την αισιοδοξία στους επενδυτικούς κύκλους, μετά τις ισχυρές πιέσεις των προηγούμενων συνεδριάσεων.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones κερδίζει 2,05% ή 633 μονάδες στις 31.263 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύεται 1,81% ή 68 μονάδες στις 3.858 μονάδες.

Ο Nasdaq ανεβαίνει 1,59% ή 179 μονάδες στις 11.431 μονάδες.

Άνοδος με «οδηγό» τις τράπεζες

Στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών βρίσκονται οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων β' τρίμηνου, που δείχνουν το κατά πόσο οι μεγάλες εισηγμένες δοκιμάζονται από το περιβάλλον των πληθωριστικών πιέσεων στις ΗΠΑ.

Η μετοχή της Citigroup σημειώνει μικρή άνοδο, καθώς ανακοίνωσε σημαντική πτώση στα κέρδη του της, αλλά τα στοιχεία κυμάνθηκαν καλύτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. Τα κέρδη της Citigroup διαμορφώθηκαν σε 4,5 δισ. δολάρια ή 2,19% δολάρια ανά μετοχή, σημειώνοντας πτώση 27% σε σχέση με τα κέρδη των 6,2 δισ. δολαρίων ή 2,85 δολαρίων ανά μετοχή στο β' τρίμηνο του 2021. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Refinitiv ανέμεναν κέρδη στα 1,66 δολάρια ανά μετοχή.

Κέρδη κοντά στο 2% σημειώνει η μετοχή της Blackrock, με την τράπεζα να γνωστοποιεί πως τα έσοδα της διαμορφώθηκαν σε 4,53 δισ. δολάρια έναντι 4,65 δισ. δολαρίων που ανέμεναν οι αναλυτές.

Άνοδο κοντά στο 4% έχει η μετοχή της UnitedHealth, με τα έσοδα και τα κέρδη της εταιρείας να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών και ωθώντας τον αμερικανικό κολοσσό ασφαλίσεων υγείας να αναθεωρήσει προς τα πάνω τις προβλέψεις για το σύνολο της χρήσης του τρέχοντος έτους.

Κέρδη 3,9% σημειώνει η μετοχή της Wells Fargo, καθώς η αμερικανική τράπεζα ενίσχυσε το ποσό των προβλέψεων της για ζημίες από επισφαλή δάνεια και την ώρα που επηρεάζεται από τις αυξήσεις των βασικών επιτοκίων της Fed.

Σημειώνεται πως τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη «ταλαιπώρησαν» τους επενδυτές, κυρίως γιατί υπογραμμίζουν την πρόθεση της Fed να συνεχίζει με επιθετικό τρόπο στις αυξήσεις των βασικών επιτοκίων της προκειμένου να κάμψει τις υψηλές τιμές στην αμερικανική οικονομία.

Η νομισματική επιτροπή της τράπεζας (FOMC) θα συνεδριάσει στις 26 και 27 Ιουλίου, με τους αναλυτές να εστιάζουν στο εύρος της αύξησης των βασικών επιτοκίων που θα ανακοινώσει η Fed, στο εάν η άνοδος θα είναι της τάξης των 75 μονάδων βάσης -παρόμοια με αυτή του Ιούνιου- ή στο εάν θα είναι μεγαλύτερη, της τάξης των 100 μονάδων βάσης.

Μάκρο

Αύξηση μεγαλύτερη από τις εκτιμήσεις των αναλυτών κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ για τον Ιούνιο, καθώς αυξήθηκαν 1% έναντι συρρίκνωσης 0,3% τον Μάιο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν άνοδο 0,9%.

Οι πωλήσεις εκτός των οχημάτων και του αερίου αυξήθηκαν 0,7% από αύξηση 0,1% τον Μάιο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 0,1%.

Εξάλλου, οι τιμές εισαγωγών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 0,2% τον Ιούνιο έναντι εκτίμησης των αναλυτών για άνοδο 0,7%.

Επιπλέον, ο πρόδρομος δείκτης μεταποίησης της ομοσπονδιακής τράπεζας της χώρας (Fed) για την πολιτεία της Νέας Υόρκης για τον Ιούλιο διαμορφώθηκε στις 11,1 μονάδες έναντι -1,2 μονάδων τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μασκ: Η Tesla μπορεί να μειώσει τις τιμές των οχημάτων, εάν υποχωρήσει ο πληθωρισμός

gazzetta
gazzetta reader insider insider