Ισχυρά κέρδη στην Wall Street με «καύσιμο» από τις λιανικές πωλήσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρά κέρδη στην Wall Street με «καύσιμο» από τις λιανικές πωλήσεις
Ράλι 650 μονάδων για τον Dow Jones, ενώ S&P 500 και Nasdaq κέρδισαν σχεδόν 2%.

Με σημαντική άνοδο ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Παρασκευής οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, καθώς τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για την πορεία των λιανικών πωλήσεων στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη αναπτέρωσαν την επενδυτική ψυχολογία, μετά τις ισχυρές απώλειες των προηγούμενων ημερών.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 31.286 μονάδες, ενισχυμένος κατά 656 μονάδες ή 2,14%, ενώ ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 διαμορφώθηκε στις 3.863 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 1,92%.

Παρόμοια εικόνα και για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, ο οποίος σημείωσε ισχυρή άνοδο 1,79% και διαμορφώθηκε στις 11.452 μονάδες.

Ωστόσο, παρά το ράλι της Παρασκευής, σε επίπεδο εβδομάδας ο Dow Jones βρέθηκε σε αρνητικό έδαφος με οριακές απώλειες 0,2%, ενώ οι S&P και Nasdaq υποχώρησαν κατά 0,9% και 1,6% αντίστοιχα.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, ισχυρά κέρδη άνω του 13% σημείωσε η μετοχή της Citigroup, μετά τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματά της για το β' τρίμηνο του έτους, ενώ ο τίτλος της Wells Fargo ενισχύθηκε κατά 6,2%, παρά την μείωση των κερδών της τράπεζας κατά 48% στο τρίμηνο Απριλίου - Ιουνίου.

Ισχυρά κέρδη και για τους τεχνολογικούς κολοσσούς, με την Meta Platforms να κερδίζει 4,2%, ενώ Amazon και Salesforce ενισχύθηκαν κατά 2,6% και 3,9% αντίστοιχα. «Άλμα» και για την Netflix η οποία κατέγραψε άνοδο άνω του 8%, την στιγμή που UnitedHealth, JPMorgan Chase και American Express έκλεισαν με σημαντική άνοδο 5,4%, 4,6% και 4,4% αντίστοιχα.

Τέλος, ο τίτλος της Pinterest ενισχύθηκε άνω του 16%, μετά το δημοσίευμα πως το επενδυτικό fund Elliott Management απέκτησε το 9% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Μάκρο

Αύξηση μεγαλύτερη από τις εκτιμήσεις των αναλυτών κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ για τον Ιούνιο, καθώς αυξήθηκαν 1% έναντι συρρίκνωσης 0,3% τον Μάιο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν άνοδο 0,9%. Οι πωλήσεις εκτός των οχημάτων και του αερίου αυξήθηκαν 0,7% από αύξηση 0,1% τον Μάιο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 0,1%.

Εξάλλου, οι τιμές εισαγωγών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 0,2% τον Ιούνιο έναντι εκτίμησης των αναλυτών για άνοδο 0,7%.

Την ίδια στιγμή, ο πρόδρομος δείκτης μεταποίησης της ομοσπονδιακής τράπεζας της χώρας (Fed) για την πολιτεία της Νέας Υόρκης για τον Ιούλιο διαμορφώθηκε στις 11,1 μονάδες έναντι -1,2 μονάδων τον Ιούνιο.

Τέλος, μικρή άνοδο κατέγραψε ο δείκτης οικονομικού κλίματος στις ΗΠΑ που καταρτίζει το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν. Ειδικότερα, ο δείκτης διαμορφώθηκε στις 51,1 μονάδες από τις 50 μονάδες του Ιουνίου και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 50 μονάδες.

Ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών αυξήθηκε στις 57,1 μονάδες έναντι 53,8 μονάδων τον Ιούνιο, ενώ ο δείκτης προσδοκιών για την αμερικανική οικονομία υποχώρησε στις 47,3 μονάδες από 47,5 μονάδες τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κέρδη στις ευρωαγορές -Στο +6% η μετοχή της Uniper

Πέμπτη εβδομάδα απώλειών για τον χρυσό - Σε χαμηλά 20 μηνών ο χαλκός

Πετρέλαιο: Εβδομαδιαίες απώλειες 7% για το WTI παρά τα κέρδη της Παρασκευής

gazzetta
gazzetta reader insider insider