Wall Street: Ισχυρά κέρδη για τον Nasdaq με ώθηση από την Netflix

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Ισχυρά κέρδη για τον Nasdaq με ώθηση από την Netflix
Νέα άνοδος για τον τεχνολογικό κλάδο, μετά την ανακοίνωση της Netflix για τις επιδόσεις της στο β' τρίμηνο.

Τελευταία ενημέρωση 22.33

Μεικτά πρόσημα καταγράφονται στην Wall Street, με τους επενδυτές του αμερικανικού χρηματιστηρίου να προβαίνουν σε κατοχύρωση των μεγάλων κερδών που σημείωσαν την Τρίτη εν μέσω του θετικού κλίματος που δημιουργούν τα αποτελέσματα β' τριμήνου των μεγάλων εισηγμένων.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones κερδίζει 0,16% ή 51 μονάδες στις 31.878 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,68% ή 8,78 μονάδες στις 3.963 μονάδες.

Ο Nasdaq ανεβαίνει 1,7% ή 198 μονάδες στις 11.911 μονάδες.

Η «ματιά» στα αποτελέσματα...

Πρωταγωνιστικό ρόλο την Τετάρτη έχει η μετοχή της Netflix που καταγράφει άνοδο κοντά στο 1%, αφού η πλατφόρμα streaming ανακοίνωσε πως έχασε λιγότερους συνδρομητές από αυτούς που εκτιμούσε για το β' τρίμηνο, προσθέτοντας πως αναμένει αύξηση των συνδρομητών εντός του γ' τριμήνου του 2022.

Η κίνηση της Netflix επηρεάζει ανοδικά και τις μετοχές της Apple, της Meta και της Tesla, με την τελευταία να ανακοινώνει τα αποτελέσματα β' τρίμηνου μετά από τη λήξη της σημερινής συνεδρίασης.

Απώλειες σημειώνει η μετοχή της ASML, από τους κορυφαίους προμηθευτές για τους κατασκευαστές chip, αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε πως για το β' τρίμηνο τα περιθώρια κέρδους της επηρεάστηκαν από τα αυξημένα κόστη που προκάλεσε ο πληθωρισμός.

... και η προσοχή στην Fed

Πέρα από τις εταιρικές ανακοινώσεις, το ενδιαφέρον της Wall Street είναι από τώρα εστιασμένο στη συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής (FOMC) της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), στις 26-27 Ιουλίου, την τελευταία του καλοκαιριού.

Με βάση τις τελευταίες δηλώσεις των στελεχών της Fed, οι επενδυτές φαίνεται να προεξοφλούν πως η τράπεζα θα προχωρήσει σε μια αύξηση των βασικών επιτοκίων της κατά 75 μονάδες βάσης, παρόμοια με του Ιουνίου, και όχι σε μια επιθετικότερη αύξηση της τάξης των 100 μονάδων βάσης.

Μένει να φανεί κατά πόσο αυτή η εκτίμηση θα επιβεβαιωθεί, την ώρα που η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της Fed αυξάνει το κόστος δανεισμού για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, δημιουργώντας ανησυχίες για μια ύφεση στην αμερικανική οικονομία.

Μάκρο

Πτώση κατέγραψαν οι πωλήσεις υπαρχουσών κατοικιών στις ΗΠΑ τον Ιούνιο, καθώς συρρικνώθηκαν 5,4% έναντι συρρίκνωσης 3,4% τον Μάιο και έναντι μείωσης 1,1% που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Πρόκειται για τον 5ο συνεχόμενο μήνα συρρίκνωσης στις πωλήσεις.

Παράλληλα, στο χαμηλότερο επίπεδο από την αρχή του 21ου αιώνα υποχώρησαν οι αιτήσεις για ενυπόθηκα δάνεια αγοράς ή αναχρηματοδότησης κατοικιών στις ΗΠΑ, σε ένα σημάδι κάμψης της ζήτησης για κατοικίες στη χώρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Google και Chevron επενδύουν σε startup πυρηνικής σύντηξης, με αξία 1,2 δισ. δολάρια

Πάνω από τα 23.000 δολάρια το bitcoin - Γιατί η Fed επηρεάζει περισσότερο την αγορά των crypto;

gazzetta
gazzetta reader insider insider