Πέμπτη συνεχόμενη ημέρα ανόδου στο ΧΑ - Εβδομαδιαία κέρδη 4,45%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πέμπτη συνεχόμενη ημέρα ανόδου στο ΧΑ - Εβδομαδιαία κέρδη 4,45%
Η αγορά κινήθηκε σε ανοδική τροχιά για πέμπτη συνεχή συνεδρίαση.

Με ήπια άνοδο έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να κλείνει ελαφρώς χαμηλότερα από τις 830 μονάδες, τις οποίες είχε υπερβεί ενδοσυνεδριακά, εν μέσω ήπιας ανοδικής κίνησης των ευρωπαϊκών αγορών οι οποίες αποτιμούν τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ στον απόηχο της χθεσινής αύξηση των επιτοκίων.

Η αγορά κινήθηκε σε ανοδική τροχιά για πέμπτη συνεχή συνεδρίαση, ενώ από την υψηλή κεφαλαιοποίηση υπεραπέδωσαν οι μετοχές της Μυτιληναίος, της Εθνικής, της ΕΥΔΑΠ και της Coca Cola HBC.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 829,97 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,47%. Ενδοσυνεδριακά σημείωσε ανώτερη τιμή στις 836,49 μονάδες (+1,26%).

Σε εβδομαδιαία βάση, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε κέρδη σε ποσοστό 4,45%, από τις αρχές Ιουλίου ενισχύεται σε ποσοστό 2,41%, ενώ από τις αρχές του έτους υποχωρεί σε ποσοστό 7,09%.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 51,07 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 21.799.612 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,41%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης (Mid Cap) ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,79%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Μυτιληναίος (+2,55%), της Εθνικής (+1,94%), της ΕΥΔΑΠ (+1,88%), της Coca Cola HBC (+1,83%) και του ΟΠΑΠ (+1,71%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της ΔΕΗ (-2,26%), της ΑΔΜΗΕ (-1,56%), της Motor Oil (-1,45%), των ΕΛΠΕ (-1,44%) και της Τιτάν (-1,08%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Τροφίμων (+1,80%) και των Ταξιδιών (+1,72%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες του Πετρελαίου (-1,42%) και των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-0,76%).

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, η εταιρεία «Ημιθέα» Μ.Α.Ε., ιδιοκτήτρια του νοσοκομείου "Ερρίκος Ντυνάν", ανακοίνωσε ότι ήρθε σε καταρχήν συμφωνία για την απορρόφηση του Ομίλου Euromedica, με στόχο τη δημιουργία ενός από τους μεγαλύτερους ομίλους Υγείας στην Ελλάδα.

Στη σφαίρα των τραπεζών, η Alpha Bank σύναψε δεσμευτική συμφωνία με την Hoist Finance AB αναφορικά με το Project Light για την πώληση Χαρτοφυλακίου Μη Εξυπηρετούμενων και άνευ Εξασφαλίσεων Δανείων συνολικού οφειλόμενου υπολοίπου ύψους 0,4 δισ. ευρώ και συνολικής λογιστικής αξίας ύψους 0,2 δισ. ευρώ. Το τίμημα της Συναλλαγής έχει συμφωνηθεί στα 34 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γιατί η HSBC συνεχίζει να «ψηφίζει» Ελλάδα και Χρηματιστήριο

ΟΟΣΑ: Εισοδήματα 13 ετών «κοστίζει» μια κατοικία 100 τμ στην Ελλάδα - Σε ποιες χώρες είναι ακριβότερη η απόκτηση στέγης

Μεγάλου (Τρ. Πειραιώς): Είμαστε εντός των στόχων του 2022 - Συνεχίζουμε να χρηματοδοτούμε την οικονομία

gazzetta
gazzetta reader insider insider