Με κόπο το «10 στα 10» για τον Dow Jones και στο βάθος... Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με κόπο το «10 στα 10» για τον Dow Jones και στο βάθος... Fed
Σε εξέλιξη το μεγαλύτερο ράλι του βιομηχανικού δείκτη από το 2017.

Με μικτά πρόσημα και οριακές διακυμάνσεις ολοκληρώθηκε η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς η αμερικανική αγορά αναμένει τις νέες κινήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ αναφορικά με τη νομισματική της πολιτική, ενώ ταυτόχρονα η μία μετά την άλλη οι εισηγμένες ανακοινώνουν τις επιδόσεις του για το β' τρίμηνο.

Η αγορά αναμένει πως η Fed θα προχωρήσει σε μία ακόμα αύξηση των βασικών της επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης κατά τη διήμερη συνάντηση της Νομισματικής της Επιτροπή (FOMC) στις 25 και 26 Ιουλίου, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και η τοποθέτηση του επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ σχετικά με τα επόμενα βήματα για την καταπολέμηση του πληθωρισμού στην οικονομία των ΗΠΑ.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones επέκτεινε στις δέκα συνεδριάσεις το ανοδικό του σερί, για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν 6 χρόνια και συγκεκριμένα από τον Αύγουστο του 2017, κλείνοντας στις 35,228 μονάδες με οριακά κέρδη 0,01%.

Παρόμοια εικόνα και για τον διευρυμένο δείκτη S&P 500, ο οποίος ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 4.536 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,03%, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έχασε 0,22% και έκλεισε στις 14.032 μονάδες.

Σε εβδομαδιαία κλίμακα, ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 2%, ενώ ο S&P 500 σημείωσε κέρδη σχεδόν 0,7%, την στιγμή που ο Nasdaq εμφάνισε αρνητικό πρόσημο, με απώλειες 0,57%, καθώς σχεδόν το 75% των εταιρειών που έχουν δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματα β' τριμήνου μέχρι σήμερα έχουν υπερβεί τις προβλέψεις των αναλυτών.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, απώλειες 4% κατέγραψε η μετοχή της American Express αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα για το β' τρίμηνο που κινήθηκαν κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Πτώση 3,7% σημειώνει και η μετοχή της μεταφορικής CSX, καθώς απογοήτευσαν οι επιδόσεις τους στο προηγούμενο τρίμηνο.

Στον αντίποδα, κέρδη 3% κατέγραψε ο τίτλος της φαρμακευτικής Travere Therapeutics, ενώ άνοδο σχεδόν 2% κατέγραψε η μετοχή της Intel.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εβδομαδιαία κέρδη άνω του 2% για το πετρέλαιο

Οριακά κέρδη για τον χρυσό στην εβδομάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider