Wall Street: Κέρδη 150 μονάδων για τον Dow Jones εν αναμονή της Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Κέρδη 150 μονάδων για τον Dow Jones εν αναμονή της Fed
Ανοδικές διαθέσεις αποτυπώνονται στο ταμπλό της Wall Street, με τον Dow Jones να σημειώνει κέρδη άνω των 100 μονάδων, καθώς το ενδιαφέρον των επενδυτών προσελκύει η Fed, αλλά και ο νέος γύρος εταιρικών αποτελεσμάτων. 

Ανοδικές διαθέσεις αποτυπώνονται στο ταμπλό της Wall Street, με τον Dow Jones να σημειώνει κέρδη άνω των 100 μονάδων, στο ξεκίνημα μιας κρίσιμης εβδομάδας και καθώς το ενδιαφέρον των επενδυτών προσελκύει η Fed, αλλά και ο νέος γύρος εταιρικών αποτελεσμάτων - μεταξύ των οποίων και των Big Tech.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 150 μονάδες ή 0,43% στις 35.379 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,329% φθάνοντας στις 4.551 μονάδες, λαμβάνοντας ώθηση από τους τομείς της ενέργειας και της επικοινωνίας. Την ίδια ώρα, ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 0,11% στις 14.048 μονάδες.

Η εβδομάδα φαίνεται πως «υιοθετεί» το momentum των προηγούμενων ημερών, με τον Dow Jones να τερματίζει την περασμένη Παρασκευή με «άλμα» 2,5%, ήτοι με κέρδη για δέκατη διαδοχική ημέρα, «κλειδώνοντας» το μακροβιότερο ράλι από το 2017.

Το κλίμα διαφαίνεται θετικό, εν όψει μιας «πλούσιας» εβδομάδας και πλέον μένει να φανεί εάν οι εξελίξεις των επόμενων ημερών θα «δοκιμάσουν» την ανοδική κίνηση που καταγράφουν τελευταία οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου.

Στο επίκεντρο της προσοχής τίθεται η απόφαση της Fed για τα επιτόκια, την ερχόμενη Τετάρτη, με τους επενδυτές να «ποντάρουν» σε νέα αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης, μετά την παύση του Ιουνίου. Επίσης, τα βλέμματα θα στραφούν στις δηλώσεις του επικεφαλής της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ, αναζητώντας ενδείξεις σχετικά με τα επόμενα βήματα στη νομισματική πολιτική της Federal Reserve.

Επίσης, προ των πυλών βρίσκονται και οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων, με ιδιαιτέρως σημαντική ημέρα την Πέμπτη, ενώ τα μεγέθη τους θα ανακοινώσουν και οι τεχνολογικοί «κολοσσοί» Alphabet, Microsoft και Meta.

Εν τω μεταξύ, με τον βραδύτερο ρυθμό των τελευταίων 5 μηνών αναπτύχθηκε η αμερικανική οικονομία τον Ιούλιο, ενώ τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι αναμένεται περαιτέρω εξασθένιση των συνθηκών αργότερα φέτος, σύμφωνα με τις έρευνες της S&P.

Ο δείκτης της δραστηριότητας στον κλάδο υπηρεσιών συρρικνώθηκε στις 52,4 μονάδες, από 54,4 μονάδες τον προηγούμενο μήνα. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο. Ο δείκτης μεταποίησης της S&P βελτιώθηκε στις 49 μονάδες, από 46,3 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Deutsche Bank: Ανάπτυξη 2,4% στην Ελλάδα το 2023 - Τα «mind games» της ΕΚΤ και η αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα

Goldman Sachs: Σε ιστορικό υψηλό η ζήτηση πετρελαίου - Άνοδος στις τιμές

Μια «πυρκαγιά» που... κρύβεται στην σχέση δολαρίου – χρυσού

gazzetta
gazzetta reader insider insider