Στο «κόκκινο» οι ευρωαγορές - «Βουτιά» για τις τράπεζες με ιταλικές πιέσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο «κόκκινο» οι ευρωαγορές - «Βουτιά» για τις τράπεζες με ιταλικές πιέσεις
«Κοκκίνισαν» τα ταμπλό των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, μετά το σοκ από την ανακοίνωση για την επιβολή φόρου στις τράπεζες της Ιταλίας. 

«Κοκκίνισαν» τα ταμπλό των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, μετά το σοκ από την ανακοίνωση για την επιβολή φόρου στις τράπεζες της Ιταλίας.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με πτώση 0,25% στις 458,51 μονάδες, με τις τράπεζες να «κατρακυλούν» κατά 2,8%, μετά τον αιφνιδιαστικό φόρο στα υπερκέρδη των ιταλικών τραπεζών.

Στο Μιλάνο, ο FTSE MIB σημείωσε «βουτιά» 2,10% φθάνοντας στις 27.947 μονάδες.

Στους υπόλοιπους δείκτες, με απώλειες 0,40% τερμάτισε στο Λονδίνο ο FTSE 100, ενώ 1,14% έχασε ο DAX στη Φρανκφούρτη. Στο Παρίσι, ο CAC 40 υποχώρησε κατά 0,72% στις 7.267 μονάδες. Ο ισπανικός IBEX 35 τέλος διαμορφώθηκε 0,68% χαμηλότερα στις 9.294 μονάδες.

Οι επενδυτές εν τω μεταξύ αναμένουν και στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Κίνα και στις ΗΠΑ.

Eν τω μεταξύ, πτωτικά κινήθηκαν οι προσδοκίες των καταναλωτών για τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης τον Ιούνιο, αλλά παρέμειναν πάνω από τον στόχο του 2% της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, καθώς οι αξιωματούχοι σκέφτονται αν θα συνεχίσουν την άνευ πορεία αύξησης των επιτοκίων.

Οι προσδοκίες για τους επόμενους 12 μήνες μειώθηκαν στο 3,4% από 3,9% τον Μάιο, ανακοίνωσε η ΕΚΤ στη μηνιαία έρευνά της. Για τα τρία επόμενα χρόνια, μειώθηκαν στο 2,3% από 2,5%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της δανικής φαρμακοβιομηχανίας Novo Nordisk γνώρισε «άλμα» 17%, μετά την έρευνα που είδε το «φως» της δημοσιότητας και η οποία έδειξε ότι το φάρμακο για την παχυσαρκία Wegovy μειώνει κατά 20% τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέο «χτύπημα» για ΗΠΑ - Υποβάθμιση 10 τραπεζών από Moody's

Δεν άντεξε στις ξένες πιέσεις το Χρηματιστήριο - Πτώση με χαμηλό τζίρο

Morgan Stanley: Ποιες αλλαγές έρχονται στον MSCI Greece

gazzetta
gazzetta reader insider insider