Wall Street: «Έσπασε» το τριήμερο ανοδικό σερί - Πτώση άνω του 1% στον Dow, με τραπεζικές πιέσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: «Έσπασε» το τριήμερο ανοδικό σερί - Πτώση άνω του 1% στον Dow, με τραπεζικές πιέσεις
Ισχυρή πτώση άνω του 1% κατέγραψαν οι δείκτες της Wall Street, με τον Dow Jones να χάνει πάνω από 300 μονάδες.

Πτώση άνω του 1% κατέγραψαν οι δείκτες της Wall Street, με τον Dow Jones να χάνει πάνω από 300 μονάδες, καθώς τα απογοητευτικά μακροοικονομικά στοιχεία στην Κίνα επιδείνωσαν τους φόβους για την παγκόσμια οικονομία, ενώ οι τραπεζικές μετοχές δέχτηκαν ισχυρές πιέσεις.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 1,02%, χάνοντας 361,24 μονάδες και κλείνοντας στις 34.946,39, ενώ ο S&P 500 σημείωσε πτώση 1,16% στις 4.437,86. Ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε απώλειες 1,14% στις 13.631,05 μονάδες.

Οι μετοχές των JPMorgan Chase και Wells Fargo υποχώρησαν πάνω από 2%, ενώ η Bank of America υποχώρησε 3%, έπειτα από την προειδοποίηση της Fitch για υποβάθμιση δεκάδων τραπεζών των ΗΠΑ, όπως η JPMorgan Chase. Αλλά και οι μετοχές των περιφερειακών τραπεζών υποχώρησαν, με το SPDR S&P Regional Banking ETF να χάνει 3%, μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Μινεάπολης, Νιλ Κασκάρι, ο οποίος τάχθηκε υπέρ μιας σημαντικής περαιτέρω κεφαλαιακής ρύθμισης των περιφερειακών τραπεζών.

Στην Κίνα, η κεντρική τράπεζα προχώρησε σε μείωση δύο βασικών επιτοκίων, ενώ τα στοιχεία οικονομικής δραστηριότητας του Ιουλίου διέψευσαν τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων, πυροδοτώντας νέους φόβους για την οικονομία.

Πίσω στις ΗΠΑ, οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 0,7% τον Ιούλιο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για αύξηση 0,4%. Παράλληλα, οι τιμές εισαγωγών αυξήθηκαν 0,4%, έναντι της αναθεωρημένης πτώσης κατά 0,1% τον Ιούνιο, ενώ αντίθετα η μεταποιητική δραστηριότητα στη Νέα Υόρκη κατέγραψε πτώση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων τον Αύγουστο.

Στα εμπορεύματα, πτώση κατέγραψαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου, με το αργό WTI, παραδόσεως Σεπτεμβρίου να υποχωρεί κατά 1,52 δολάρια ή 1,8%, κλείνοντας στα 80,99 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το Brent Οκτωβρίου υποχώρησε 1,32 δολάρια ή 1,5%, για να διαμορφωθεί στα 84,89 δολάρια το βαρέλι στο lCE Futures Europe.

Η τιμή του χρυσού εμφάνισε νέα υποχώρηση, στο χαμηλότερο επίπεδο σε διάστημα μεγαλύτερο από ένα μήνα, καθώς οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων και το δολάριο ενισχύθηκαν. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού, παραδόσεως Δεκεμβρίου, μειώθηκαν κατά 10,90 δολάρια ή 0,6%, στα 1.932 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ το ασήμι Σεπτεμβρίου υποχώρησε κατά 31 σεντς, ή 1,4%, στα 22,75 δολάρια ανά ουγγιά.

Σε επιχειρηματικό επίπεδο, πτώση εμφάνισαν τα κέρδη της Home Depot το δεύτερο τρίμηνο, ωστόσο κατάφερε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις, επαναδιατυπώνοντας το outlook και ανακοινώνοντας πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών, ύψους 15 δισ. δολαρίων. Αργότερα αυτή την εβδομάδα, αναμένονται και τα αποτελέσματα άλλων λιανικών κολοσσών, όπως η Target και η Walmart.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider