Wall Street: Ανεβάζουν ταχύτητα οι δείκτες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Ανεβάζουν ταχύτητα οι δείκτες
Ανεβάζει ταχύτητα η Wall Street, με τους επενδυτές να αφομοιώνουν τις δηλώσεις του επικεφαλής της Fed Tζερόμ Πάουελ.

(upd 21:12) Ανεβάζει ταχύτητα η Wall Street, με τους επενδυτές να αφομοιώνουν τις δηλώσεις του επικεφαλής της Fed Tζερόμ Πάουελ, ο οποίος άφησε ανοιχτή την πόρτα για περαιτέρω δράση από την Fed στα επιτόκια, αλλά τόνισε ότι, με δεδομένη την πρόοδο που έχει σημειωθεί, η νομισματική αρχή θα κινηθεί προσεκτικά στις επόμενες συνεδριάσεις.

Ο Dow Jones κερδίζει 0,62% ή 210 μονάδες στις 34.309 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κερδίζει 0,43% ή 18,54 μονάδες, στις 4.394 μονάδες. Ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 62 μονάδων ή 0,47%, στις 13.526 μονάδες.

Μιλώντας στο καθιερωμένο, ετήσιο συμπόσιο οικονομικής πολιτικής στο Τζάκσον Χόλ του Ουαϊόμινγκ, ο Πάουελ προειδοποίησε ότι ο πληθωρισμός εξακολουθεί να είναι πάνω από το επίπεδο με το οποίο οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα αισθάνονταν άνετα. Σημείωσε ότι η Fed θα παραμείνει ευέλικτη καθώς εξετάζει τις επόμενες κινήσεις της, αλλά έδωσε ελάχιστες ενδείξεις για το αν είναι έτοιμη να ξεκινήσει σύντομα τη χαλάρωση της πολιτικής της. Σύμφωνα με τον Πάουελ, η αμερικανική Κεντρική Τράπεζα σχεδιάζει να κινηθεί στο εξής προσεκτικά, εξετάζοντας τα εισερχόμενα οικονομικά στοιχεία, δεδομένων των θολών οικονομικών προοπτικών.

Οι μετοχές παρουσίασαν μεταβλητότητα μετά την ομιλία του Πάουελ, με τους τρεις δείκτες να περνούν προσωρινά σε αρνητικό έδαφος. «Δεν υπήρξαν μεγάλες εκπλήξεις για την αγορά», σημειώνει αναλυτής της LPL Financial. «Η αγορά μπορεί να εκνευρίστηκε που δεν βγήκε να μιλήσει για μια παύση... η αγορά είναι απεγνωσμένη εδώ και μήνες και θέλει να ξέρει ότι η Fed ολοκλήρωσε».

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, η μετοχή της Affirm εκτοξεύτηκε πάνω από 29%, καθώς η εταιρεία του «αγοράστε τώρα, πληρώστε μετά» ανακοίνωσε μεγέθη τριμήνου που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις και ισχυρό guidance για το πρώτο τρίμηνο χρήσης.

Ράλι και για τη μετοχή της Hasbro, μετά την αύξηση της τιμής στόχου από την Stifel στα 94 δολάρια, από 79 προηγουμένως -που υποδηλώνει περιθώριο ανόδου περίπου 43%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider