Διατηρείται το ανοδικό momentum στην Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διατηρείται το ανοδικό momentum στην Wall Street
Στον απόηχο της ομιλίας του επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ στο ετήσιο συμπόσιο στο Jackson Hole.

Με κέρδη ξεκίνησαν τις συνεδριάσεις της εβδομάδας οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, επεκτείνοντας το θετικό momentum που διατηρεί από την Παρασκευή, στον απόηχο της ομιλίας του επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ στο ετήσιο συμπόσιο στο Jackson Hole.

Πιο συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 213 μονάδες ή 0,62% και διαμορφώθηκε στις 34.560 μονάδες, όπως και ο διευρυμένος S&P 500, ο οποίος έκλεισε στις 4.433 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 0,63%. Παρόμοια εικόνα και για τον τεχνολογικό δείκτη, ο οποίος ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με άνοδο 0,84% στις 13.705 μονάδες.

Ωστόσο, παρά τα back to back κέρδη, οι δείκτες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εξακολουθούν να βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος για τον Αύγουστο, με τον Nasdaq να χάνει μέχρι στιγμής 4,5%, ενώ Dow Jones και S&P υποχωρούν κατά 2,6% και 3,4% αντίστοιχα.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, άλμα σχεδόν 20% κατέγραψε η μετοχή της RPT Realty μετά την είδηση περί εξαγοράς της από την αμερικανική εταιρεία επενδύσεων σε εμπορικά ακίνητα Kimco έναντι 2 δισ. δολαρίων, ενώ κέρδη 5% σημείωσε και ο τίτλος της 3M μετά την επίτευξη συμβιβασμού ύψους 5,5 δισ. δολαρίων για ελλατωματικές ωτοασπίδες που προμήθευσε τον στρατό των ΗΠΑ.

Κέρδη 2,2% σημείωσε και η μετοχή της κατασκευάστριας τσιπ Nvidia, ενώ σε θετικό έδαφος έκλεισαν οι τίτλοι των Meta και Apple.

Υπενθυμίζεται ότι η αγορά ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Παρασκευής με κέρδη καλωσορίζοντας τις αισιόδοξες δηλώσεις του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ για τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας καθώς και την ισχυρή καταναλωτική δαπάνη.

Ο Πάουελ ξεκαθάρισε ωστόσο ότι η Fed θα κινηθεί προσεκτικά τους επόμενους μήνες σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο νέων αυξήσεων στα επιτόκια. «Είμαστε έτοιμοι να αυξήσουμε περαιτέρω τα επιτόκια εάν κριθεί απαραίτητο και προτιθέμεθα να διατηρήσουμε την περιοριστική πολιτική μέχρις ότου είμαστε σίγουροι πώς ο πληθωρισμός κινείται σταθερά προς το επίπεδο στόχου του 2%», ανέφερε ο αξιωματούχος. Με σημερινά στοιχεία, οι traders βλέπουν πιθανότητα 20% για μία ακόμη αύξηση των επιτοκίων από την Fed στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Goldman Sachs πουλά μετά από μόλις 4 χρόνια μονάδα personal management

3M: Διακανονισμός «μαμούθ» 5,5 δισ. δολαρίων για ελαττωματικές ωτοασπίδες - Ράλι 5% για τη μετοχή

Άνοδος για το πετρέλαιο πριν την έλευση του τυφώνα Ιντάλια στον Κόλπο του Μεξικό

gazzetta
gazzetta reader insider insider