Wall Street: Επιχειρεί να διευρύνει το ανοδικό σερί

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Επιχειρεί να διευρύνει το ανοδικό σερί
Σε ανοδικούς ρυθμούς κινούνται οι δείκτες της Wall Street, σε μία προσπάθεια της αγοράς να αυξήσει το ανοδικό της σερί στις πέντε συνεδριάσεις.

Σε ανοδικούς ρυθμούς κινούνται οι δείκτες της Wall Street, σε μία προσπάθεια της αγοράς να αυξήσει το ανοδικό της σερί στις πέντε συνεδριάσεις.

Στα στοιχεία της ημέρας που ξεχώρισαν, ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ παρουσιάζει ενδείξεις επιτάχυνσης, με τον προτιμώμενο δείκτη της Fed να ενισχύεται εκ νέου τον Ιούλιο. Πιο συγκεκριμένα, ο ετήσιος δείκτης τιμών για δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης (PCE) της Fed διαμορφώθηκε τον προηγούμενο μήνα στο 3,3%, σημειώνοντας αύξηση 3% σε σχέση με τον Ιούνιο.

Νέα και από το μέτωπο της απασχόλησης, καθώς το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας κινήθηκαν σε χαμηλά τεσσάρων την εβδομάδα που τελείωσε στις 26 Αυγούστου. Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις αυξήθηκαν κατά 4.000 σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, και διαμορφώθηκαν στις 228.000.

Δείκτες

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,26% ή 89 μονάδων στις 34.979 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύεται σε ποσοστό 0,3% ή κατά 13,47 μονάδες στις 4.528 μονάδες και ο τεχνολογικός Νasdaq κερδίζει 0,52% ή 71 μονάδες, στις 14.089 μονάδες.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, στα 8,60 δισ. δολάρια διαμορφώθηκαν τα έσοδα της Salesforce για το β' τρίμηνο του έτους, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η εταιρεία κατασκευής λογισμικού με βάση το cloud. Αναλυτικότερα, τα έσοδα της αμερικανικής εταιρείας ήταν αυξημένα κατά 11% σε ετήσια βάση, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα 8,53 δισ. δολάρια. H μετοχή της εταιρείας καταγράφει άνοδο 5,32%.

Εκτός από την Salesforce, «κινητικότητα» παρουσιάζουν οι CrowdStrike, Dollar General, Okta, και Veeva Systems μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους. Η μετοχή της Dollar General ειδικότερα, κάνει βουτιά 18%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Απρόσμενη πτώση στις λιανικές πωλήσεις τον Ιούλιο

Γαλλία: Νέα επιτάχυνση του πληθωρισμού τον Αύγουστο - Στο 5,7%

Η επιμονή των πληθωριστικών πιέσεων σε Γερμανία και Ισπανία «πονοκεφαλιάζουν» την ΕΚΤ

gazzetta
gazzetta reader insider insider