Διευρύνονται οι απώλειες στην Wall Street - «Βουτιά» 3% για την Amazon

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διευρύνονται οι απώλειες στην Wall Street - «Βουτιά» 3% για την Amazon
Στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο ο δείκτης S&P 500. 400 μονάδες χάνει ο Dow Jones.

Τελευταία ενημέρωση 21.43

Σε αρνητικό έδαφος διαπραγματεύονται την Τρίτη οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street καθώς οι επενδυτές εξακολουθούν να «ζυγίζουν» την προοπτική μιας πιο παρατεταμένης του αναμενόμενου περιοριστικής νομισματικής πολιτικής από την Federal Reserve, καθώς και τον αντίκτυπο αυτής στην οικονομία.

Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 408 μονάδες ή 1,20% στις 33.598 μονάδες, ενώ ο S&P 500 χάνει 1,51% στις 4.272 μονάδες, διολισθαίνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο. O Nasdaq καταγράφει πτώση 1,59% στις 13.060 μονάδες.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, απώλειες άνω του 1% σημειώνει ο τίτλος της Wells Fargo, ενώ πτώση σχεδόν 1% σημειώνει και η μετοχή της Morgan Stanley, στον απόηχο της απαισιοδοξίας που εξέφρασε νωρίτερα σήμερα ο CEO της JPMorgan, Jamie Dimon αναφορικά με τα επιτόκια και τον πληθωρισμό, προειδοποιώντας πως «ενδέχεται να χρειαστούν νέες αυξήσεις». «Κανείς δεν είναι προετοιμασμένος για το χειρότερο σενάριο που θέλει το επιτόκιο της Federal Reserve να φτάνει στο 7%, μαζί με τον στασιμοπληθωρισμό», ανέφερε, σε συνέντευξή του στους Times of India.

Παράλληλα, απώλειες άνω του 3% σημειώνει η μετοχή της Amazon, μετά τη μήνυση σε βέρος του τεχνολογικού κολοσσού από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ για παραβιάσεις της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας.

Σημειώνεται πως η σημερινή πτώση διαδέχεται το χθεσινό σπάσιμο του τετραήμερου αρνητικού σερί στην αμερικανική αγορά, μεγεθύνοντας ωστόσο τις απώλειες από τις αρχές του μήνα. Μέχρι στιγμής ο Nasdaq χάνει 5,4% τον Σεπτέμβριο, ενώ S&P 500 και Dow υποχωρούν 3,8% και 2,1% αντίστοιχα.

Μεταξύ των καταλυτών που πίεσαν τις μετοχές προς τα κάτω αυτόν τον μήνα ήταν η προειδοποίηση της Fed πως βλέπει λιγότερες μειώσεις επιτοκίων το επόμενο έτος. Τα νέα ώθησαν την απόδοση του 10ετούς ομολόγου σε επίπεδα που είχε να δει από το 2007.

Μάκρο

Χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις της αγοράς διαμορφώθηκαν οι πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, καθώς ανήλθαν σε 675.000, καταγράφοντας μείωση 8,7% σε σχέση με το Ιούλιο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν 695.000 πωλήσεις νέων κατοικιών.

Την ίδια στιγμή, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Conference Board υποχώρησε τον Σεπτέμβριο στις 103 μονάδες από 108,7 τον Αύγουστο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μία μέτρηση στις 105,5 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Καμπανάκι» από Moody's στις ΗΠΑ: Credit negative ενδεχόμενο shutdown της κυβέρνησης

Η Blue Origin του Τζεφ Μπέζος αντικαθιστά τον CEO με στέλεχος της Amazon

gazzetta
gazzetta reader insider insider