Wall Street: Θετικό γύρισμα με ώθηση από πετρέλαιο και αμυντική βιομηχανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Θετικό γύρισμα με ώθηση από πετρέλαιο και αμυντική βιομηχανία
Το ήδη τεταμένο κλίμα στην αμερικανική αγορά, επιδεινώνεται ακόμα περισσότερο από τις συγκρούσεις μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Τελευταία ενημέρωση 21.27

Σε θετικό έδαφος -παρά το πτωτικό ξεκίνημα- διαπραγματεύονται στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, καθώς παρά το τεταμένο κλίμα εξαιτίας της ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή από το πρωί του Σαββάτου, οι επενδυτές προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την υπεραπόδοση ορισμένων τίτλων, «σπρώχνοντας» ανοδικά το σύνολο της αμερικανικής αγοράς.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 201 μονάδες ή 0,60% στα επίπεδα των 33.608 μονάδων, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 κερδίζει 0,62% και βρίσκεται στις 4.335 μονάδες. Στα «πράσινα» -επιστρέφοντας από πτώση σχεδόν 1%- και ο τεχνολογικός κλάδος, με τον δείκτη Nasdaq να κινείται υψηλότερα κατά 0,41% στις 13.487 μονάδες.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι τίτλοι των κολοσσών της αμυντικής βιομηχανίας, με τις Lockheed Martin και Northrop Grumman Corp να ενισχύονται κατά 8,3% και 10,6% αντίστοιχα, ενώ σημαντική άνοδο σημειώνουν και οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών. Η Exxon Mobil κερδίζει 3,4%, η Marathon Oil 4,6%, ενώ η Chevron ισχυροποιείται κατά 2,4%, λαμβάνοντας ώθηση από την άνοδο που σημειώνουν την Δευτέρα οι διεθνείς τιμές πετρελαίου, καθώς η σύρραξη μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς δημιουργεί φόβους για μείωση της παραγωγής.

Τέλος, ήπια κέρδη άνω του 1% σημειώνει η μετοχή της Disney, εξισορροπώντας τις πιέσεις που ασκούνται στον βιομηχανικό δείκτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Reuters: Η επίθεση στο Ισραήλ στέλνει τους επενδυτές στα «ασφαλή καταφύγια»

Οι μετοχές των ευρωπαϊκών Luxury brands κινδυνεύουν να βγουν εκτός... μόδας

gazzetta
gazzetta reader insider insider