Πάνω από τις 1.260 μονάδες το ΧΑ με ευρύτερο rotation

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάνω από τις 1.260 μονάδες το ΧΑ με ευρύτερο rotation
Η ενδυνάμωση του εγχώριου επενδυτικού στόρι περνά από το Λονδίνο όπου πραγματοποιείται το roadshow του ΧΑ και της Morgan Stanley.

Τελ. ενημέρωση 15:10

Η ενδυνάμωση του εγχώριου επενδυτικού στόρι περνά από το Λονδίνο όπου πραγματοποιείται το roadshow του Χρηματιστηρίου και της Morgan Stanley για την παρουσίαση 37 εισηγμένων εταιρειών.

Το προσκλητήριο στους επενδυτές να επενδύσουν στην Ελλάδα και στις ευκαιρίες που παρουσιάζει θα δώσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα απευθυνθεί σήμερα το πρωί σε 35 κορυφαίους διεθνείς επενδυτικούς οίκους, σε συζήτηση με συντονιστή τον Luigi Rizzo, αντιπρόεδρο Επενδυτικής Τραπεζικής της Morgan Stanley για την περιοχή ΕΜΕΑ. Στην προσπάθεια προσέλκυσης επενδυτικών κεφαλαίων, συμμετέχει επίσης ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, ο οποίος θα μιλήσει σε πάνελ που θα συντονίσει η Ellen Zentner, διευθύνουσα σύμβουλος και επικεφαλής οικονομολόγος της Morgan Stanley στις ΗΠΑ.

Στο roadshow της Morgan Stanley και του Ελληνικού Χρηματιστηρίου θα συμμετέχουν οι διευθύνοντες σύμβουλοι των τεσσάρων συστημικών τραπεζών και οι επιχειρηματίες και εκπρόσωποι των λοιπών εισηγμένων εταιρειών που έχουν δηλώσει συμμετοχή. Οι εταιρείες που θα συμμετάσχουν στο roadshow είναι ειδικότερα οι: ΑΔΜΗΕ, Aegean, Alpha, ΕΧΑΕ, ΕΥΔΑΠ, AustriaCard, Autohellas, Τράπεζα Κύπρου, Cenergy, Coca Cola, Ελλάκτωρ, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, Epsilon Net, Eurobank, Fourlis, ΓΕΚ TEPNA, ΟΠΑΠ, OTE, HelleniQ Energy, Ideal, Intrakat, Intralot, Lamda, Motor Oil, MYTILINEOS, Εθνική Τράπεζα, Noval, Optima, Πειραιώς, ΟΛΠ, Prodea, Profile, ΔΕΗ, Σαράντης, TEPNA Ενεργειακή, Τιτάν και Βιοχάλκο.

Όπως αναφέρει ο Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance, «μετά και το πετυχημένο placement της Εθνικής όλο και περισσότεροι στρέφουν τα μάτια τους στην Ελληνική αγορά από την στιγμή που πλέον έχει και επενδυτική βαθμίδα. Την Πέμπτη έχουμε και τις αναδιαρθρώσεις των δεικτών με την Εθνική να έχει όλες τις πιθανότητες να μπει στον δείκτη μετά το πετυχημένο placement και με άλλο αέρα. Στο κλείσιμο της εβδομάδας η Fitch θα μας πει με την σειρά της την άποψη της για το Ελληνικό αξιόχρεο. Τα 9μηνα συνεχίζονται και με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα όλα βαίνουν καλώς...».

«Τεχνικά τώρα είμαστε μίαν ανάσα από την κατοχύρωση του επιπέδου 1262 που κατοχύρωση μπορεί να δώσει συνέχιση. Αν δει κάποιος το επίπεδο είναι πολύ πιο σημαντικό από το 1300 μιας και πιστεύουμε ότι η κίνηση μπορεί να είναι στην ζώνη των υψηλών μας αν μη τι άλλο. Η συσσώρευση της εβδομάδας που πέρασε έδωσε την αφορμή σε αρκετούς τίτλους και για διαφορετικούς λόγους να δώσουν σημαντικές αποδόσεις. Στο κλείσιμο της εβδομάδας ο δείκτης πληροφορικής δείχνει ότι μπορεί να υπέρ αποδώσει την επόμενη περίοδο με τον κατασκευαστικό να ακολουθεί. Αν και αν η κίνηση ξεκινήσει δεν μπορούμε να πούμε ότι κάποιος θα μείνει εκτός χορού».

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,39% στις 1.263,66 μονάδες, με τον τζίρο χαμηλά στα 55 εκατ. ευρώ. Ο FTSE 25 σημειώνει άνοδο 0,32% στις 3.079,47 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει οριακές μεταβολές 0,04% στις 1.062,27 μονάδες.

Στις τράπεζες, ξεχωρίζει η Eurobank με κέρδη 0,78% στα 1,6775 ευρώ, με την Alpha να ακολουθεί στο 0,65% και τα 1,547 ευρώ. Οριακές μεταβολές για την Πειραιώς στο 0,13% και τα 3,14 ευρώ, ενώ νέες απώλειες 1,10% καταγράφει η ΕΤΕ στα 6,11 ευρώ. Από την τράπεζες υπεραποδίδει η Optima με κέρδη 4,48% στα 7,70 ευρώ και νέο υψηλό.

Από την άλλη, συνεχίζουν να υπεραποδίδουν, Μυτιληναίος με κέρδη 1,21% και ΟΠΑΠ με κέρδη 1,31%, ενώ ράλι καταγράφει η μετοχή της ΕΛΧΑ στο 6,67% και τα 1,92 ευρώ, αλλά και η Viohalco στο 2,38% και τα 5,59 ευρώ.

Ήπια ανοδικά συνεχίζουν ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΕΕ και Τιτάν. Κέρδη 1,74% για την ΕΧΑΕ στα 5,26 ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στις κορυφαίες επιλογές της HSBC στις αναδυόμενες αγορές η Alpha Bank

«Στροφή» προς τις μετοχές για το 2024 από τους ξένους οίκους

Ξεκινά την κάλυψη της Τράπεζας Κύπρου η Euroxx – Περιθώριο ανόδου 62%

gazzetta
gazzetta reader insider insider