Το rebound της Nvidia οδηγεί τη Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το rebound της Nvidia οδηγεί τη Wall Street
Ράλι σχεδόν 5% για τον τεχνολογικό κολοσσό.

Τελευταία ενημέρωση 21.49

Καλύτερη είναι η εικόνα των δεικτών στη συνεδρίαση της Τρίτης στη Wall Street, με ώθηση από το rebound της Nvidia που στην προηγούμενη συνεδρίαση απώλεσε πάνω από 6%, στην μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τον Απρίλιο.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 284 μονάδες ή 0,72% στις 39.127 μονάδες. Ο S&P 500 κινείται με μικρά κέρδη 0,28% στις 5.463 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 1,10% στις 17.688 μονάδες.

Η μετοχή της Nvidia καταγράφει άνοδο άνω του %, μετά τις απώλειες της Δευτέρας που βύθισαν τον Nasdaq περισσότερο από 1%. Οι επενδυτές μετατοπίστηκαν από τις εταιρείες τεχνολογίας, εξέλιξη η οποία ευνόησε τον Dow που ενισχύθηκε πάνω από 200 μονάδες και ήταν ο μόνος «νικητής» της χθεσινής ημέρας. Η τελευταία πτώση έφερε την αγαπημένη εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης βαθύτερα σε έδαφος διόρθωσης, με τις μετοχές της να έχουν υποχωρήσει περισσότερο από 13% από το ενδοσυνεδριακό ρεκόρ τους.

Ο ενθουσιασμός γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη έχει δώσει σημαντική ώθηση στην αγορά φέτος, ακόμη και όταν οι επενδυτές αντιμετώπιζαν μεταβαλλόμενες προσδοκίες για μειώσεις επιτοκίων και επιβράδυνση της οικονομίας. Ο S&P 500 έχει σημειώσει άνοδο σχεδόν 15% φέτος μετά από 31 ρεκόρ.

Τη Παρασκευή αναμένεται από το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, η έκθεση για τον δείκτη τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών του Μαΐου, τον προτιμώμενο δείκτη πληθωρισμού της Fed. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Dow Jones αναμένουν ρυθμό πληθωρισμού12μήνου στο 2,6% τόσο για το σύνολο των στοιχείων όσο και για τον δομικό από όπου εξαιρούνται οι τιμές τροφίμων και ενέργειας.

Στο οικονομικό μέτωπο, την πεποίθησή της ότι η αγορά εργασίας των ΗΠΑ βρίσκεται σε σημείο καμπής εξέφρασε η πρόεδρος της Fed του Σαν Φρανσίσκο, Μέρι Ντάλι, τονίζοντας ότι περαιτέρω επιβράδυνσή της θα σήμαινε περισσότερη ανεργία, ενώ ξεκαθάρισε πως οι υπεύθυνοι χάραξης νομισματικής πολιτικής δεν πρέπει να αποκλείσουν κανένα ενδεχόμενο στη μάχη για την τιθάσευση του πληθωρισμού.

Επιπλέον, η αξιωματούχος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) Μισέλ Μπόουμαν δήλωσε ότι δεν είναι ακόμη η κατάλληλη στιγμή για να αρχίσει η μείωση των επιτοκίων, προσθέτοντας ότι θα ήταν ανοιχτή ακόμη και σε αύξηση εάν ο πληθωρισμός δεν υποχωρήσει.

«Εάν τα στοιχεία δείξουν ότι ο πληθωρισμός κινείται προς τον στόχο του 2%, θα καταστεί σκόπιμο να μειώσουμε σταδιακά το επιτόκιο των ομοσπονδιακών κεφαλαίων για να αποτρέψουμε να γίνει η νομισματική πολιτική υπερβολικά περιοριστική» δήλωσε. «Ωστόσο, δεν έχουμε φτάσει ακόμη σε αυτό το σημείο».

Τα σχόλια αυτά αντικατοπτρίζουν το κλίμα που έχει διαμορφωθεί μεταξύ των υπεύθυνων χάραξης πολιτικής με τους περισσότερους να αναφέρουν ότι ενώ εξακολουθούν να αναμένουν ότι ο πληθωρισμός θα επιστρέψει στο στόχο, χρειάζονται περισσότερα στοιχεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Nvidia: «Καπνός» 430 δισ. δολάρια μετά το «κόκκινο 3 στα 3»

Airbus: Υποβαθμίζει το guidance του 2024 - Απώλειες 11% για τη μετοχή

Novo Nordisk: Επενδύει 4,1 δισ. δολ. για εργοστάσιο παραγωγής των Wegovy και Ozempic

gazzetta
gazzetta reader insider insider