Απώλειες πάνω από 2% για το πετρέλαιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες πάνω από 2% για το πετρέλαιο
Απώλειες σχεδόν 3% σημειώνει το πετρέλαιο την Πέμπτη

Απώλειες πάνω από 2% σημειώνει το πετρέλαιο την Πέμπτη μετά την είδηση ότι η Σαουδική Αραβία σκοπεύει να προχωρήσει σε αύξηση της παραγωγής αργότερα μέσα στο έτος.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται οι Financial Times, η Σαουδική Αραβία είναι έτοιμη να αποκλίνει από τον ανεπίσημο στόχο των 100 δολαρίων ανά βαρέλι και να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου τον Δεκέμβριο, ακόμη και αν αυτό έχει ως αποτέλεσμα μία παρατεταμένη περίοδο χαμηλών τιμών στο πετρέλαιο.

Υπό αυτό το πρίσμα, το αμερικανικό αργό πετρελαίο (WTI) παράδοσης Νοεμβρίου βρίσκεται στα 68,15 δολάρια ανά βαρέλι με πτώση 1,54 δολάρια ή 2,21%. Μέσα στο 2024 έχει σημειώσει πτώση περίπου 5%.

Ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς το Brent, παράδοσης Νοεμβρίου, κινείται στα 71,86 δολάρια ανά βαρέλι, με απώλειες 1,60 δολάρια ή 1,2%. Μέσα στο 2024 το Brent σημειώνει πτώση σχεδόν 7%.

Η βενζίνη παράδοσης Οκτωβρίου βρέθηκε στα 1,964 δολάρια ανά γαλόνι με -1,77%. Μέσα στο 2024 η βενζίνη έχει χάσει σχεδόν 6%.

Το φυσικό αέριο Οκτωβρίου ανέρχεται στα 2,628 δολάρια ανά χίλια κυβικά πόδια με άνοδο 0,3%. Μέσα στο 2024 το φυσικό αέριο έχει κερδίσει πάνω από 4%.

Πιέσεις ασκούνται επίσης από την πιθανότητα για αύξηση της παραγωγής στη Λιβύη, όπου η πολιτική διαμάχη για το ποιος θα πρέπει να ηγηθεί της Κεντρικής Τράπεζας στη χώρα έχει οδηγήσει σε διακοπή της παραγωγής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider