Bitcoin: «Ανώμαλη προσγείωση» από τη bull στη bear market σε μια μέρα!

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bitcoin: «Ανώμαλη προσγείωση» από τη bull στη bear market σε μια μέρα!

Σε πραγματικό «τρενάκι του τρόμου» έχει εξελιχθεί το Bitcoin τα τελευταία 24ωρα, περνώντας μάλιστα από τη bull market στη bear market… και τούμπαλιν, μέσα στην ίδια μέρα!

Μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers τον Σεπτέμβριο του 2008, χρειάστηκαν μόλις 24 ώρες για το αμερικανικό χρηματιστήριο να επιδοθεί σε «βουτιά» άνω του 20% και να «περάσει» σε bear market.

Με κομμένη την ανάσα επενδυτές και αναλυτές είδαν την Τετάρτη την τιμή του Bitcoin να εκτινάσσεται στα ύψη και συγκεκριμένα στο ιστορικό υψηλό των 11.434 δολαρίων – καταγράφοντας άνοδο 15% - προτού πραγματοποιήσει μέσα σε λίγες ώρες «βουτιά» 21% στα 9.009 δολάρια και μετά… πάρει ξανά την ανιούσα.

Εξαιρετικά εύθραυστες ισορροπίες «δοκιμάζει» όμως και την Πέμπτη το Bitcoin, καθώς ξεκίνησε να διαπραγματεύεται στα 10.395 δολάρια για να υποχωρήσει στα 9.609 δολάρια και εν συνεχεία να καταγράψει πάλι άνοδο στα επίπεδα των 10.787 δολάρια.

Από τις αρχές του έτους, το Bitcoin μετρά κέρδη άνω του 12%.

Και η αλήθεια είναι ότι η πορεία του είναι τρελή. Ξεκίνησε στα 6 σεντς πριν από επτά χρόνια και βρισκόταν κάτω από τα 1.000 δολάρια στις αρχές του έτους. Το Bitcoin ξεπέρασε τα 9.000 δολάρια το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, μόλις μια εβδομάδα αφού είχε ξεπεράσει τα 8.000 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider