Jaguar I-Pace: «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» στην Ευρώπη!

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Jaguar I-Pace: «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» στην Ευρώπη!
Μετά από μονομαχία μέχρις εσχάτων, το ηλεκτροκίνητο SUV της βρετανικής φίρμας κατέκτησε τον τίτλο «European Car Of The Year 2019».

Συγκλονιστική μάχη για την ανάδειξη του «Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2019», καθώς είχαμε ισοβαθμία μεταξύ Jaguar I-Pace και Alpine A110 στην πρώτη θέση με 250 βαθμούς. Τελικά τον τίτλο κατέκτησε το ηλεκτροκίνητο SUV της βρετανικής φίρμας, έχοντας συγκεντρώσει τις υψηλότερες βαθμολογίες, καθώς 18 εκλέκτορες το είχαν στην κορυφή των προτιμήσεων τους, έναντι 16 για την Alpine A110.

Πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντική στιγμή, καθώς για πρώτη φορά υπήρξε ισοβαθμία στην κορυφή, ενώ αντίστοιχη πρωτιά είχαμε και για την Jaguar, με την παρθενική κατάκτηση του συγκεκριμένου τίτλου από την βρετανική φίρμα στα 55 χρόνια ζωής του θεσμού. Να σημειωθεί επίσης ότι το φετινό αποτέλεσμα συνιστά επιτυχία και για την Alpine, καθώς δεν είναι σύνηθες για σπορ μοντέλα όπως η A110 να αγγίζουν την κορυφή στον εν λόγω θεσμό.

Jaguar I-Pace ECOTY

Τους δύο μονομάχους που ισοβάθμισαν στην κορυφή, ακολούθησαν το KIA Ceed στην τρίτη θέση με 247 βαθμούς, το Ford Focus με 235 βαθμούς, το Citroen C5 Aircross με 210 βαθμούς, το Peugeot 508 με 192 βαθμούς και η Mercedes-Benz A-Class με 116 βαθμούς.

Για την ιστορία, ο θεσμός του «Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς» υφίσταται από το 1964 και επιβραβεύει το αυτοκίνητο το οποίο ανταποκρίνεται καλύτερα στην πλειοψηφία των αγορών στη Γηραιά Ήπειρο.

60 δημοσιογράφοι του Ειδικού Τύπου από 23 χώρες ψηφίζουν ένα νικητή από τα μοντέλα που λανσάρονται κάθε χρόνο, ενώ ο κάθε εκλέκτορας έχει να διαχειριστεί 25 βαθμούς, μοιράζοντάς τους σε 5 τουλάχιστον μοντέλα. Ωστόσο δεν μπορεί να δίνει πάνω από 10 βαθμούς σε κάποιο αυτοκίνητο, ενώ και η ψηφοφορία είναι φανερή.

Jaguar I-Pace: «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» στην Ευρώπη!
Jaguar I-Pace: «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» στην Ευρώπη!
Jaguar I-Pace: «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» στην Ευρώπη!

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider