Τελευταία η BMW σε έρευνα αξιοπιστίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τελευταία η BMW σε έρευνα αξιοπιστίας
Η διεθνής εταιρεία ερευνών J.D. Power διαπίστωσε πως ανάμεσα σε χιλιάδες νέα αυτοκίνητα στο Ενωμένο Βασίλειο, αυτά της BMW παρουσιάζουν τα περισσότερα προβλήματα.

Το 2019 ήταν η πέμπτη χρονιά της έρευνας αξιοπιστίας που πραγματοποιεί J.D. Power στο Ενωμένο Βασίλειο, ανάμεσα σε χιλιάδες νέα αυτοκίνητα, σχετικά με τα προβλήματα που παρουσιάζουν.

Η έρευνα, καταγράφει τον αριθμό των προβλημάτων που εμφανίζονται ανά 100 οχήματα (PP100), με τη χαμηλότερη βαθμολογία να αφορά τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα, αυτά δηλαδή που έχουν τα λιγότερα προβλήματα. Η J.D. Power μετρά 177 διαφορετικές δυσλειτουργίες σε οκτώ κατηγορίες.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας για το 2019, η προσπάθεια από τους κατασκευαστές να εξοπλίσουν τα νέα τους μοντέλα με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες μετατρέπεται σε πονοκέφαλο για τους ιδιοκτήτες, με τα συστήματα ήχου / επικοινωνίας / ψυχαγωγίας / πλοήγησης να είναι υπεύθυνα για τα μισά περίπου προβλήματα που οι ιδιοκτήτες επικαλούνται στο νέο τους αυτοκίνητο.

Όπως μπορούμε να δούμε και στο σχετικό πίνακα στη συνέχεια, η Peugeot, η Skoda και η Hyundai συνθέτουν το top3 των πιο αξιόπιστων μαρκών στο Ενωμένο Βασίλειο, ενώ στο top 10 βρίσκονται κατά κύριο λόγο μαζικοί και όχι premium κατασκευαστές. Η μόνη μάρκα πολυτελείας που καταφέρνει να ξεπεράσει το μέσο όρο των επιδόσεων αξιοπιστίας επί του συνόλου των κατασκευαστών, είναι η Volvo.

jd power

Σε αντίθεση, η BMW βρίσκεται στο απόλυτο ναδίρ της αξιοπιστίας, με 181 προβλήματα να καταγράφονται στα νέα της μοντέλα ανά 100 αυτοκίνητα, όταν ο μέσος όρος είναι 119 και ο δείκτης της πρώτης Peugeot, μόλις στο 77. Να σημειωθεί επίσης ότι προσφέροντας και τα λιγότερα δυνατά χρόνια εγγύησης, δύο συνολικά, η γερμανική μάρκα δεν πείθει ούτε στον τομέα της σιγουριάς μετά την πώληση.

Αξίζει να αναφερθεί επίσης ότι σε αντίστοιχη έρευνα της J.D. Power στην Γερμανία για το 2019, η BMW κατατάχθηκε στην 17η θέση ανάμεσα σε 22 κατασκευαστές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider