Το ηλεκτρικό SUV Volkswagen ID.4 έρχεται το 2020 (pics & vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το ηλεκτρικό SUV Volkswagen ID.4 έρχεται το 2020 (pics & vid)
H Volkswagen αποκάλυψε το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της για το 2020, με την ονομασία ID.4 και αμάξωμα SUV.

Μετά το ID.3, το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Volkswagen που εξελίχθηκε ως τέτοιο και φέρει την ονομασία ID, η γερμανική εταιρεία αποκάλυψε και το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV στη γκάμα της, το ID.4.

Το ID.4, όπως και τα περισσότερα νέα μοντέλα που συνεχώς αποκαλύπτονται τις ημέρες αυτές, θα έκανε το ντεμπούτο του στην έκθεση της Γενεύης, η οποία ακυρώθηκε λόγω του κοροναϊού.

Volkswagen ID.4

Το όνομα λέει πολλά

Το ψηφίο 4, ένα νούμερο πάνω από το ID.3, υποδηλώνει το νέο μοντέλο ως εκπρόσωπο στην κατηγορία compact SUV. Είναι το φυσικό επόμενο βήμα μετά το ID.3, ένα όχημα με το οποίο η Volkswagen άνοιξε το τρίτο σημαντικό κεφάλαιο της ιστορίας της, μετά το Beetle και το Golf. Η συντομογραφία ID. σημαίνει έξυπνο design, έξυπνη ταυτότητα και προηγμένες, έξυπνες τεχνολογίες.

Άφθονοι χώροι σε ενιαία φόρμα

Το αεροδυναμικό εξωτερικό σχήμα του ID.4 θέτει τέλεια το σκηνικό για την αρχιτεκτονική της MEB: εμπρός άκρο σχετικά κοντό, μεταξόνιο μακρύ, ως αποτέλεσμα εξαιρετικοί χώροι στο εσωτερικό. Ο οδηγός και οι επιβάτες στο ID.4 βρίσκονται σε ένα ενιαίο χώρο, φιλοσοφίας open space.

Volkswagen ID.4

Το ID.4 ελέγχεται σχεδόν αποκλειστικά από λειτουργίες αφής και φωνητικό έλεγχο. Υψηλή τεχνολογία και ασφάλεια είναι στα στάνταρ του πρώτου ηλεκτροκίνητου SUV της Volkswagen και η συνδεσιμότητα, παίζει επίσης πολύ μεγάλο ρόλο.

Το ID.4 διαθέσιμο σε πλήθος διαμορφώσεων

Αρχικά με κίνηση στους πίσω τροχούς, αργότερα επίσης με ισχυρή, ηλεκτρική έκδοση τετρακίνησης. Η μπαταρία υψηλής τάσης πάντοτε κάτω από το χώρο επιβατών, εγγυάται χαμηλό κέντρο βάρους και ισορροπημένη κατανομή φορτίου στους άξονες. Η μπαταρία φορτίζεται με εναλλασσόμενο μονοφασικό ή τριφασικό AC ή συνεχές DC ρεύμα ως στάνταρ. Η αυτονομία κίνησης με μια φόρτιση θα φτάνει έως και 500 χιλιόμετρα, ανάλογα με το επιλεγμένο πακέτο συσσωρευτή.

Το σημαντικό νέο που μας φέρνει η μάρκα, είναι ότι το ID.4 είναι και το πρώτο SUV που η αλυσίδα παραγωγής του, είναι εντελώς ουδέτερη κλιματικά. Οι ολοκληρωμένες υπηρεσίες φόρτισης της Volkswagen θα επιτρέπουν επίσης στους πελάτες να επαναφορτίζουν το ID.4 με ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Volkswagen, το νέο μοντέλο θα είναι έτοιμο προς παραγωγή εντός του 2020, μετά το δεύτερο εξάμηνο. Έως τον Ιούνιο, πάντως, θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίζουμε το ID.3, που ανοίγει το δρόμο των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων νέας εποχής της γερμανικής μάρκας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider