Διδακτική διαφήμιση της VW που πρέπει όλοι να δούμε (vid)

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Διδακτική διαφήμιση της VW που πρέπει όλοι να δούμε (vid)

Τα παιδιά οφείλουν να παίζουν και να ονειρεύονται, αλλά κανείς δεν πρέπει να παίζει με τα όνειρα των παιδιών. Αυτό είναι πολύ συνοπτικά το μήνυμα μιας νέας καμπάνιας της VW, η οποία, εκτός από το πολύ σημαντικό ζήτημα της σπουδαιότητας των συστημάτων υποστήριξης της οδήγησης που προβάλλει, «διδάσκει» επικοινωνία.

Στις σημερινές συνθήκες, η πιο ευάλωτη κατηγορία χρηστών του δρόμου είναι οι πεζοί, οι ποδηλάτες και οι δικυκλιστές. Τ α τροχαία ατυχήματα είναι ο νούμερο ένα παράγοντας θνησιμότητας στους νέους έως 25 ετών.

Αυτό το δεδομένο ώθησε την VW να δημιουργήσει τη διαφημιστική ταινία «Kids Dreams» η οποία δεν φοβάται ούτε να πει, ούτε να δείξει την πραγματικότητα.

«Πρακτικά κανένα παιδί δεν ονειρεύεται ένα VW» βλέπουμε στο τηλεοπτικό σποτ και αυτή είναι η αλήθεια όχι μόνο για τη γερμανική εταιρεία αλλά για όλους τους μαζικούς κατασκευαστές. Ακούγεται μάλιστα παράδοξο, μια μάρκα να αναγνωρίζει ότι ο συναρπαστικός κόσμος της αυτοκίνησης δεν της ανήκει. Όμως, όταν η VW εξοπλίζει τα μοντέλα της με τεχνολογίες υποβοήθησης της οδήγησης όπως το αυτόματο φρενάρισμα, τότε χιλιάδες παιδιά σε όλο τον κόσμο θα συνεχίσουν να ονειρεύονται.

Η ευφυΐα της ταινίας έγκειται ακριβώς στο γεγονός ότι η VW δεν προσπαθεί να φτιασιδώσει την εικόνα της με υπερβολικές δηλώσεις. Τουναντίον, χρησιμοποιεί τη μετριοπάθεια για να αποδείξει ότι τόσο η τεχνολογία της, όσο και τα αυτοκίνητά της είναι άξια απόλυτης εμπιστοσύνης. Ειδικά, όταν έχεις να προστατέψεις κάτι τόσο σημαντικό, όσο το μέλλον αυτού του κόσμου.

Δείτε όμως το σχετικό video, για να διαπιστώσετε και εσείς πόσο άμεσα και βαθιά στο υποσυνείδητο του θεατή μπορεί να περάσει ένα μήνυμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider