Mε DNA της…Αudi το Italdesign Zerouno Roadster

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Mε DNA της…Αudi το Italdesign Zerouno Roadster

Οι Ιταλοί θεωρούνται –και δικαιολογημένα- αρχιμάστορες του design, ωστόσο οι σχεδιαστικοί οίκοι της γειτονικής μας «μπότας» δεν συνηθίζουν να λανσάρουν και να πωλούν αυτοκίνητα με το δικό τους λογότυπο. Υπήρξαν βεβαίως στο παρελθόν και εξαιρέσεις στον κανόνα, όπως οι εκδόσεις Zagato για μοντέλα των Aston Martin, Alfa Romeo και Lancia, το Fiat X1/9 κυκλοφόρησε με την ονομασία Bertone και στα τέλη της δεκαετίας του ’80 λανσαρίστηκε το 124 Spider ως Pininfarina Spidereuropa.

Η Italdesign απείχε μέχρι το 2017 από αυτή τη λογική, οπότε ανακοίνωσε ότι θα λανσάρει κάθε χρόνο και από ένα δικό της μοντέλο, αρχής γενομένης με το Zerouno (πρόκειται για το λευκό – γκρι αυτοκίνητο στις επισυναπτόμενες φωτογραφίες). Το εντυπωσιακό coupe βασίζεται στη Lamborghini Huracan, έκανε ντεμπούτο πέρυσι και εφέτος θα αποκτήσει ένα αδελφάκι, που θα παρουσιαστεί επίσημα σε λίγες ημέρες στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Πρόκειται για την ανοιχτή έκδοση Roadster, με την οποία γιορτάζει ο ιταλικός σχεδιαστικός οίκος εφέτος μισό αιώνα λαμπρής καριέρας, οπότε μιλάμε για ένα επετειακό μοντέλο.

Το Zerouno Roadster θα παραχθεί σε έναν εξαιρετικά περιορισμένο συλλεκτικό αριθμό, όπως εξάλλου και το αντίστοιχο coupe με συνολική παραγωγή μόλις πέντε μονάδων! Η σπανιότητα –αλλά και οι προδιαγραφές του αυτοκινήτου- προϊδεάζουν για τιμές αγοράς γύρω στα δύο εκατομμύρια δολάρια, όμως το ιταλικό hypercar αναμένεται να βρει πολύ εύκολα περισσότερους από πέντε ζάπλουτους συμπολίτες μας, που θα διαγκωνιστούν για την απόκτησή του. Ας μην ξεχνάμε, ότι τέτοιου είδους μοντέλα εξελίσσονται με την πάροδο του χρόνου σε έξυπνη επένδυση λόγω της υπεραξίας τους κατά τη μεταπώλησή τους.

Σκοπός του Italdesign Zerouno Roadster δεν είναι πάντως να μένει κλειδωμένο στο γκαράζ, αλλά να προσφέρει πρωτόγνωρη οδηγική εμπειρία στον προνομιούχο ιδιοκτήτη του. Το αεροδυναμικό μοντέλο εφοδιάζεται με V10 κινητήρα χωρητικότητας 5,2 λίτρων, χάρη στον οποίο επιταχύνει από στάση έως 100 χλμ./ώρα σε 3’’, ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 330 χλμ./ώρα. Όλα τα Zerouno διαθέτουν σύστημα τετρακίνησης της Lamborghini, το οποίο προέρχεται από την Audi, καθώς η μάρκα με σήμα τον ταύρο ανήκει πλέον στο γερμανικό όμιλο της VW. Και κάπως έτσι, μπορεί να νιώθει ο κάτοχος ενός Audi Quattro «υπερήφανος πάροχος τεχνολογίας» σε ένα υπεραυτοκίνητο αξίας εκατομμυρίων ευρώ.

Mε DNA της…Αudi το Italdesign Zerouno Roadster
Mε DNA της…Αudi το Italdesign Zerouno Roadster
Mε DNA της…Αudi το Italdesign Zerouno Roadster
Mε DNA της…Αudi το Italdesign Zerouno Roadster

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider