Mini και Great Wall μαζί στην Κίνα (pic&vid)

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Mini και Great Wall μαζί στην Κίνα (pic&vid)

Σημαντικό άνοιγμα στην τεράστια αγορά της πολυπληθέστερης χώρας του κόσμου πραγματοποιεί η Mini, καθώς ανακοίνωσε την υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας (letter of intent) με την κινεζική βιομηχανία αυτοκινήτων Great Wall Motor.

Στόχος είναι να παραχθούν, μετά το 2019 και την έναρξη της παραγωγής στο Ενωμένο Βασίλειο, τα ηλεκτρικά Mini και στα εργοστάσια της κινεζικής βιομηχανίας. Αυτό θα βοηθήσει σημαντικά την εμπορική επιτυχία της μάρκας στην Κίνα, καθώς είναι η μεγαλύτερη αγορά σήμερα για ηλεκτρικά μοντέλα, χάρη στα κίνητρα που δίνει το κράτος τόσο για την παραγωγή, όσο και για την αγορά τους.

Σημαντικό δεδομένο στην ανακοίνωση της Mini αποτελεί το γεγονός πως η βρετανική μάρκα υπό γερμανική ιδιοκτησία δεν προτίθεται να εγκαταλείψει την παραγωγική μονάδα που διαθέτει στην Αγγλία, το αντίθετο μάλιστα. Χρησιμοποιεί μάλιστα το παράδειγμα της BMW, η οποία δραστηριοποιείται παραγωγικά στη χώρα μέσω της συνεργασίας της με την κινεζική Brilliance, χωρίς αυτό να έχει επηρεάσει στο ελάχιστο την παραγωγική της δραστηριότητα στη Γερμανία, στις ΗΠΑ ή σε άλλες χώρες.

Η BMW θεωρεί ότι η συνεργασία αυτή, η οποία έχει πολύ ακόμα δρόμο να διανύσει για να καταλήξει σε τελική συμφωνία, αποτελεί την πιο σημαντική στρατηγική κίνηση της Mini για την παγκόσμια ανάπτυξή της τα επόμενα χρόνια αλλά και για το πέρασμά της από την εποχή των συμβατικών κινητήρων εσωτερικής καύσης σε αυτή της ηλεκτροκίνησης.

Η Κίνα αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη αγορά για την BMW, με πωλήσεις 560.000 οχημάτων το 2017. Να σημειωθεί μάλιστα ότι αυτές ήταν περισσότερες από τις πωλήσεις της μάρκας σε ΗΠΑ και Ευρώπη, αθροιστικά. Αυτό το γεγονός υπογραμμίζει τη σημαντικότητα του ασιατικού οικονομικού κολοσσού, στον οποίο η Mini έχει πολύ μικρή παρουσία. Συγκεκριμένα η αγορά της Κίνας είναι για την βρετανική μάρκα μόλις η τέταρτη σε πωλήσεις, με 35.000 μοντέλα της να έχουν διατεθεί σε αυτή μέσα στο 2017.

Ήδη η Mini παρουσίασε σε πρωτότυπη μορφή το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, το Mini Electric Concept, στην διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, το 2017. Αυτό, όπως μπορείτε να δείτε στο video και στις εικόνες, βασίζεται στην τρίθυρη έκδοση του γνωστού μας Mini με κάποιες αισθητικές διαφοροποιήσεις και είναι το μοντέλο το οποίο θα παράγεται με τη συνεργασία της Great Wall και στην Κίνα. Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται είναι αυτή του i3, με το Mini ωστόσο να υπόσχεται παράλληλα και κορυφαία οδικά χαρακτηριστικά, που θα καταστήσουν την πρότασή της απολαυστική στην οδήγηση.

Mini και Great Wall μαζί στην Κίνα (pic&vid)
Mini και Great Wall μαζί στην Κίνα (pic&vid)
Mini και Great Wall μαζί στην Κίνα (pic&vid)
Mini και Great Wall μαζί στην Κίνα (pic&vid)

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider