Η Tesla ανακαλεί 123.000 Model S

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η Tesla ανακαλεί 123.000 Model S

Το κορυφαίο τετράθυρο μοντέλο της Tesla, το Model S, παρουσίασε ένα πρόβλημα στο σύστημα διεύθυνσης και η αμερικανική εταιρεία προχώρησε στην ανάκληση για την επισκευή του όλων των μοντέλων που έχουν κατασκευαστεί πριν τον Απρίλιο του 2016.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, δεν έχουν αναφερθεί ατυχήματα ή τραυματισμοί, ενώ η ανάκληση αφορά μόνο το μοντέλο S και όχι το SUV με την ονομασία X ή το πιο προσιτό μοντέλο 3. Η επισκευή που πρέπει να πραγματοποιηθεί αφορά 123.000 οχήματα παγκοσμίως.

Η αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε ότι εκτελεί την εθελούσια ανάκληση μετά την παρατήρηση «υπερβολικής διάβρωσης στα μπουλόνια του συστήματος διεύθυνσης, σε περιοχές με πάγο και χιόνι όπου στους δρόμους χρησιμοποιείται αλάτι ή άλλα διαβρωτικά μείγματα για την αποφυγή του σχηματισμού πάχου».

Ωστόσο, η Tesla αποφάσισε να αντικαταστήσει τα μπουλόνια σε όλα τα αυτοκίνητα παγκοσμίως. Αξίζει να σημειώσουμε ότι σε έρευνα αξιοπιστίας που πραγματοποιεί κάθε χρόνο στις ΗΠΑ η εταιρεία ερευνών J.D. Power, η Tesla έχει πολύ χαμηλά ποσοστά. Το 2017 μάλιστα, η Tesla αρνήθηκε να δώσει στην JD Power τα στοιχεία επικοινωνίας των πελατών της για την πραγματοποίηση της σχετικής έρευνας, καθώς υποστήριξε ότι το πολύ μικρό στατιστικό δείγμα των δικών της αυτοκινήτων σε σχέση με αυτά του ανταγωνισμού, βγάζει λάθος συμπεράσματα.

Πάντως η ανακοίνωση της ανάκλησης των εκατοντάδων χιλιάδων Model S έσπρωξε τη μετοχή της Tesla λίγο χαμηλότερα, ενώ μέσα στο μήνα είχε συνολική μείωση 22%, τη μεγαλύτερη σε διάστημα ενός μήνα από τότε που εισήχθη η εταιρεία στο χρηματιστήριο. Δεν είναι φυσικά μόνο η ανάκληση που συνέβαλε σε αυτό, αλλά και η αίσθηση της αγοράς ότι η παραγωγή του νέου μοντέλου 3, δύσκολα θα ανταποκριθεί στη ζήτηση, καθώς υπάρχουν ακόμα καθυστερήσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider