Με 680 ίππους το νέο ηλεκτρικό αγωνιστικό VW

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Με 680 ίππους το νέο ηλεκτρικό αγωνιστικό VW

Δύο ηλεκτρικοί κινητήρες συνολικής ισχύος 680 ίππων, που αποδίδουν 650 Nm ροπή, αποτελούν την «καρδιά» του Volkswagen I.D. R Pikes Peak, που δημιουργήθηκε από τη γερμανική εταιρεία με μόνο στόχο να «σπάσει» το ρεκόρ της εμβληματικής ανάβασης του Pikes Peak στο Κολοράντο των ΗΠΑ.

Το αυτοκίνητο παρουσιάστηκε επίσημα χθες Κυριακή 22 Απριλίου, στην πίστα Alès της Γαλλίας. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά φουτουριστικό και αεροδυναμικό πρωτότυπο, κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και με βάρος, μαζί με τον οδηγό, μόλις 1.100 κιλά. Οι επιδόσεις του είναι πραγματικά εκπληκτικές με την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε μόλις 2,25 δλ. Αυτός ο χρόνος, είναι ταχύτερος ακόμα και από μονοθέσια της F1.

Οι δύο ηλεκτρικοί κινητήρες κινούν αντίστοιχα τον εμπρός και τον πίσω άξονα, εξασφαλίζοντας μετάδοση σε όλους τους τροχούς, ενώ οι αναρτήσεις υλοποιούνται με διπλά ψαλίδια εμπρός πίσω. Κατά την ανάβαση, η VW υπολογίζει ότι το 20% της ενέργειας που θα χρειαστεί το I.D. R Pikes Peak θα παραχθεί από το σύστημα ανάκτησης ενέργειας, που λειτουργεί κατά την επιβράδυνση.

Το I.D. R Pikes Peak θα οδηγεί ο Ρομέν Ντιμάς, ο οποίος είναι από τους πιο έμπειρους οδηγούς αναβάσεων παγκοσμίως, νικητής του εν λόγω αγώνα αλλά και αγώνων αντοχής, όπως ο διάσημος 24ωρος του Λε Μαν. Επίσης ο ίδιος οδηγός θα είναι αυτός που θα ξεκινήσει τις δοκιμές εξέλιξης του μοντέλου στη γαλλική πίστα.

Η ημερομηνία διεξαγωγής του εμβληματικού αγώνα στο Pikes Peak είναι πολύ κοντά, στις 24 Ιουνίου 2018. Με μήκος 19,99 χιλιόμετρα και 1.440 μέτρα υψομετρική διαφορά από την εκκίνηση στον τερματισμό. Ο αγώνας στο Pikes Peak, γνωστός και ως "Race to the Clouds", ξεκινά στα 2.862 μέτρα και τερματίζει στα 4.302 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Η Volkswagen δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται στο αμερικανικό βουνό. Το 1987 έλαβε μέρος δημιουργώντας ένα πρωτότυπο αγωνιστικό Golf με δύο μοτέρ και κατάφερε να κατακτήσει τη νίκη. Πλέον επιθυμεί να επαναλάβει αυτό το θρίαμβο αλλά σε μια νέα κατηγορία, αυτή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όπου το ρεκόρ των 8:57.118 κατέχει από το 2016 ο Ρις Μίλεν με το πρωτότυπο e0 PP100.

Σύμφωνα με την VW, η εμπειρία από την εξέλιξη και τη συμμετοχή του νέου I.D. R Pikes Peak θα ενσωματωθούν στα μελλοντικά αγωνιστικά και σπορ ηλεκτρικά μοντέλα τα οποία θα υπογράφει το τμήμα R GmbH.

Με 680 ίππους το νέο ηλεκτρικό αγωνιστικό VW
Με 680 ίππους το νέο ηλεκτρικό αγωνιστικό VW
Με 680 ίππους το νέο ηλεκτρικό αγωνιστικό VW
Με 680 ίππους το νέο ηλεκτρικό αγωνιστικό VW

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider