Βρετανία – Δημοτικές εκλογές: Πλήγμα για τα δύο κύρια κόμματα με φόντο το Brexit

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία – Δημοτικές εκλογές: Πλήγμα για τα δύο κύρια κόμματα με φόντο το Brexit
Τα πρώτα - μερικά - αποτελέσματα για τις δημοτικές εκλογές στη Μεγάλη Βρετανία δείχνουν πως οι ψηφοφόροι δεν έμειναν ιοκανοποιημένοι από τον τρόπο διαχείρησης του Brexit.

«Φτωχά» εμφανίζονται τα μέχρι τώρα αποτελέσματα από τις δημοτικές εκλογές στη Βρετανία, τόσο τους Συντηρητικούς της πρωθυπουργού Τερέζας Μέι, όσο και τους Εργατικούς του Τζέρεμι Κόρμπιν.

Σύμφωνα με το BBC, με αυτό τον τρόπο οι ψηφοφόροι επέλεξαν να «τιμωρήσουν» τα δύο κύρια κόμματα, αυτό της κυβέρνησης αλλά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το αδιέξοδο ως προς το Brexit.

Με τα δεδομένα για τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας να αλλάζουν συνεχώς, μέχρι στιγμής, οι Συντηρητικοί φαίνεται πως έχασαν 480 έδρες δημοτικών συμβούλων (ενώ μέχρι το τέλος της ημέρας ο αριθμός αυτός αναμένεται να φτάσει τις 800) και οι Εργατικοί έχασαν 80 έδρες, σύμφωνα με υπολογισμούς του BBC. Την ίδια ώρα, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες κέρδισαν 300.

Στις εκλογές επρόκειτο να κριθούν 8.000 έδρες σε δημοτικά συμβούλια πόλεων της Βρετανίας, ενώ τα πλήρη αποτελέσματα θα ανακοινωθούν αργότερα σήμερα Παρασκευή.

Να θυμίσουμε πως η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση είχε αρχικά προγραμματιστεί για την 29η Μαρτίου, ενώ έχει ήδη πάρει δύο φορές αναβολή, καθώς δεν εγκρίθηκε η Συμφωνία Αποχώρησης που διαπραγματεύθηκε η Τερέζα Μέι με τις Βρυξέλλες από τη Βουλή των Κοινοτήτων.

Η νέα προθεσμία που έχουν δώσει οι Βρυξέλλες στο Λονδίνο για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκπνέει την 31η Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider