«Πιθανό» ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit εάν αποτύχουν οι συνομιλίες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Πιθανό» ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit εάν αποτύχουν οι συνομιλίες
Το ενδεχόμενο να προχωρήσει με νέο δημοψήφισμα εξετάζει η Τερέζα Μέι, σύμφωνα με την Telegraph.

Ανοιχτά παραμένουν όλα τα σενάρια για το Brexit και ανάμεσα τους είναι και αυτό ενός δεύτερου δημοψηφίσματος, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Daily Telegraph.

Συγκεκριμένα, η βρετανική εφημερίδα αναφέρει πως η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχει προχωρήσει στον σχεδιασμό ενός σεναρίου, για ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit, στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία στο κοινοβούλιο.

Το δημοσίευμα τονίζει βέβαια πως η Τερέζα Μέι ελπίζει να βρει έναν τρόπο για να καταφέρει να εγκριθεί από το κοινοβούλιο ένα σχέδιο για το Brexit, χωρίς να υπάρξει ένα ακόμα δημοψήφισμα, αλλά οι συνομιλίες με το αντιπολιτευόμενο Εργατικό κόμμα για μια συμβιβαστική στρατηγική εξόδου δεν έχουν καταλήξει ακόμα σε κάποια συμφωνία.

Επικαλούμενη ανώνυμες κυβερνητικές πηγές, η Telegraph αναφέρει πως το σχέδιο του δημοψηφίσματος θα έχει κάποια συνάφεια μόνο εάν οι συνομιλίες με τους Εργατικούς αποτύχουν και η πλειοψηφία των βουλευτών ταχθεί υπέρ της διενέργειας ενός ακόμα δημοψηφίσματος.

Το βρετανικό δημοψήφισμα του 2016 για την αποχώρηση από την ΕΕ, όπου το 52% των πολιτών τάχθηκαν υπέρ του Brexit και το 48% κατά αυτού, συνεχίζει να διχάζει τη χώρα και να παραλύει το πολιτικό σύστημα. Η κυβέρνηση μειοψηφίας της Μέι έχασε την ημερομηνία εξόδου της 29ης Μαρτίου και υπάρχει τεράστια ανησυχία για το πώς, το πότε ακόμα και το εάν η Βρετανία θα αποχωρήσει από την ΕΕ.

Η Μέι δημοσίως τάσσεται κατά της διενέργειας ενός δεύτερου δημοψηφίσματος. Έχει πει ότι εάν οι συνομιλίες με τους Εργατικούς αποτύχουν, το κοινοβούλιο θα κληθεί να ψηφίσει επί μιας σειράς επιλογών για την άρση του αδιεξόδου, αλλά αυτές οι επιλογές δεν έχουν ακόμα καθοριστεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider