Βίνσεντ Κάιμερ - Ο νέος σούπερσταρ στο παγκόσμιο σκάκι ήρθε για να μείνει

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βίνσεντ Κάιμερ - Ο νέος σούπερσταρ στο παγκόσμιο σκάκι ήρθε για να μείνει
σκάκι
O νέος σταρ του παγκόσμιου σκακιστικού στερεώματος είναι μόλις 18 χρονών, Γερμανός, παιδί-θαύμα και ακολουθεί τα βήματα του θρυλικού πλέον Μάγκνους Κάρλσεν.

Στη δεύτερη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράπιντ (ταχύ σκάκι) στο Αλμάτι του Καζακσταν σκαρφάλωσε προ ολίγων ημερών ο μόλις 18 χρονών Γερμανός σκακιστής, Βίνσεντ Κάιμερ, με το όνομα του πλέον να κάνει το μιντιακό γύρο ανά την υφήλιο, σύμφωνα με την FAZ. Σημαντική ώθηση στην εικόνα του προσέφερε ο δημόσιος έπαινος της αδιαμφισβήτης ισχυρής μορφής στο διεθνές σκακιστικό στερέωμα, Μάγκνους Κάρλσεν, ο οποίος συνεχάρη τον Κάιμερ για το εξαιρετικό τουρνούα που έπαιξε. Σημειώνεται πως ο Κάρλσεν επικράτησε στο τουρνουά, αλλά η δήλωση υποστήριξης από τον φειδωλό Σκανδιναβό πρωταθλητή υποδηλώνει και την ανοδική πορεία του νεαρού Γερμανού.

Ο Κάιμερ αποτελεί το νεότερο γκραντ μάστερ στην ιστορία της Γερμανίας και ήδη μιλάνε όλοι για παιδί-θαύμα. Η έως τώρα περιορισμένη έκθεση του στα μίντια αποτέλεσε συν, καθώς η πορεία του στο τουρνουά ξάφνιασε ευχάριστα το σκακιστικό κόσμο.

Άλλωστε, μόλις την περασμένη άνοιξη συμμετείχε στις πανγερμανικές εισιτήριες εξετάσεις για το πανεπιστήμιο και έκτοτε έχει αφοσιωθεί πλήρως στην καριέρα του ως επαγγελματίας σκακιστής. Η συμμετοχή του στο τουρνούα στο Αλμάτι τον έφερε στο προσκήνιο του διεθνούς Τύπου και σε πρόσφατη σύντομη συνέντευξη του στην DW δήλωσε πως «η εξωγενής πίεση δεν αποτέλεσε ποτέ ζήτημα για εμένα. Έχω καλή κατανόηση του το είναι εφικτό και του τι προσδοκώ από τον εαυτό μου». Μάλιστα συνέχισε λέγοντας πως (μέσω του τουρνουά) ήθελε να δει «πόσο καλός είμαι. Ουδείς γνωρίζει επίσης και έτσι πλέον μπορώ να προκαλέσω εκπλήξεις».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία του σκακιού

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider