Ένταση έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ και αστυνομίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ένταση έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ και αστυνομίας
Οι συγκεντρωθέντες πέταξαν μπουκάλια εναντίον των αστυνομικών, αλλά τα επεισόδια δεν πήραν έκταση.

Ένταση σημειώθηκε περίπου στις 13:15 έξω από τα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, κατά τη μεταγωγή των κατηγορουμένων για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, περίπου 80 άτομα είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια από τις 12:30 και όταν έφτασαν τα οχήματα με τους συλληφθέντες επιχείρησαν να πλησιάσουν αλλά τους εμπόδισαν οι ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν κάνει φραγμό στο σημείο.

Οι συγκεντρωθέντες πέταξαν μπουκάλια εναντίον των αστυνομικών, αλλά τα επεισόδια δεν πήραν έκταση.

Νωρίτερα, αστυνομικοί της Ασφάλειας είχαν κάνει προληπτικά δύο προσαγωγές έξω από τα δικαστήρια. Ο ένας εκ των προσαχθέντων συνελήφθη γιατί στην κατοχή του βρέθηκε μικροποσότητα κάνναβης ενώ ο άλλος αφέθηκε ελεύθερος.

Η υπερασπιστική γραμμή

Οι απολογίες των κατηγορουμένων (ένας από αυτούς νοσηλεύεται ακόμα φρουρούμενος) αναμένεται να είναι μαραθώνιες, καθώς θα ολοκληρωθούν ως αργά το βράδυ της Κυριακής.

Οι εμπλεκόμενοι στα επεισόδια που βαρύνονται με σωρεία αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος, αλλά και πλημμελήματος, θα απολογούνται κατά ομάδες 10 η 12 ατόμων, ενώ για την ταχύτερη ολοκλήρωση της ανακριτικής διαδικασίας έχουν οριστεί ήδη από τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου Αθηνών Χριστόφορο Λινό, τρεις ανακριτές.

Οι απολογίες ξεκινούν το μεσημέρι της Παρασκευής στις 12 και οι αποφάσεις για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση των κατηγορουμένων αναμένεται να εκδοθούν αργά το βράδυ καθώς μετά την ανάκριση θα προηγηθεί σύσκεψη ανακριτών και αρμόδιων εισαγγελέων.

Πρόβλημα για την ανακριτική διαδικασία ήταν έως χθες η εξεύρεση διερμηνέων για την κροατική γλώσσα (κυρίως) καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των κατηγορουμένων είναι Κροάτες. Εως αργά χθες το βράδυ είχαν εξασφαλιστεί δύο από τους τρεις διερμηνείς και καταβαλλόταν προσπάθεια για την εξεύρεση τρίτου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μπαρτσελόνα: Η Barca Media εισάγεται στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με αξία 1 δισ. δολάρια

Ουκρανία: Ένα 8χρονο αγόρι σκοτώθηκε σε ρωσικό πυραυλικό πλήγμα

Διακόσιοι δήμοι έχουν πλέον ενταχθεί στο gov.gr - Ποιες οι διευκολύνσεις για τους πολίτες

gazzetta
gazzetta reader insider insider