Γάζα: Τουλάχιστον 700 νεκροί Παλαιστίνιοι το τελευταίο 24ωρο σύμφωνα με τη Χαμάς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γάζα: Τουλάχιστον 700 νεκροί Παλαιστίνιοι το τελευταίο 24ωρο σύμφωνα με τη Χαμάς
Επικίνδυνη κλιμάκωση στη σύγκρουση Ισραήλ - Χαμάς. Τους 15.523 έφτασαν οι νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας απ΄την έναρξη του πολέμου. Επεκτείνονται οι επιχειρήσεις του IDF στη νότια Γάζα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 20:53

Για τον θάνατο τουλάχιστον 700 ατόμων στη Λωρίδα της Γάζας τις τελευταίες 24 ώρες, έκανε λόγο η πλευρά της Χαμάς σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο Al Jazeera- αριθμός που αν ισχύει δείχνει μια επικίνδυνη κλιμάκωση στη σύγκρουση Ισραήλ - Χαμάς.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας σκοτώθηκαν 15.523 άνθρωποι από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου.

Οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα που ξεκίνησαν μετά την επίθεση της Χαμάς σε ισραηλινό έδαφος έχουν μέχρι στιγμής προκαλέσει τον τραυματισμό 41.316 ανθρώπων, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας της Χαμάς, τον Ασχράφ αλ Κίντρεχ.

Όπως αναφέρει το αραβικό Μέσο, μεταξύ άλλων, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία χτύπησε σχολείο της καθολικής εκκλησίας στη Γάζα, στο οποίο είχαν βρει καταφύγιο πολλά άτομα, πιστεύοντας ότι εκεί ήταν ασφαλή.

Ένας Παλαιστίνιος αξιωματούχος της Πολιτικής Άμυνας ανέφερε στο Al Jazeera ότι οι συνθήκες σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας είναι «περισσότερο από τρομερές», προειδοποιώντας ότι οι διασώστες δεν διαθέτουν τους πόρους για να φτάσουν σε όλα τα θύματα των ισραηλινών βομβαρδισμών.

«Υπάρχουν δεκάδες άμαχοι που σκοτώνονται σε κάθε αεροπορική επίθεση. Εκατοντάδες τραυματίζονται επίσης», δήλωσε ο Mahmoud Basal, εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Πολιτικής Άμυνας στη Γάζα, ο οποίος πρόσθεσε ότι υπάρχουν πολλά άτομα θαμμένα κάτω από τα συντρίμμια.

Όπως έγινε γνωστό, οι ισραηλινές δυνάμεις διενέργησαν χτυπήματα ακόμα και στο νότο της Λωρίδας της Γάζας, στη Χαν Γιουνίς, μια περιοχή που βρισκόταν στον χάρτη με τις ασφαλείς περιοχές. Πλέον οι κάτοικοι της Χαν Γιουνίς δέχθηκαν εντολή από τον IDF να εκκενώσουν την περιοχή.

Επεκτείνονται οι επιχειρήσεις του IDF στη νότια Γάζα

Η επιχείρηση του Ισραήλ στη νότια Γάζα θα είναι αντίστοιχη με την προηγούμενη επίθεσή του κατά της Χαμάς στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, ανακοίνωσε σήμερα ο αρχηγός του γενικού επιτελείου, στρατηγός Χέρτζι Χαλεβί.

"Πολεμήσαμε σκληρά και αδιάλλακτα στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας και το ίδιο κάνουμε τώρα στη νότια Γάζα", δήλωσε ο Χαλεβί σε ανακοίνωση.

Βρετανικό πλοίο χτυπήθηκε από πύραυλο στην Ερυθρά Θάλασσα

Σύμφωνα με το Al Jazeera, ένα πλοίο με πλοιοκτήτρια εταιρεία Ηνωμένου Βασιλείου, που διερχόταν από την Ερυθρά Θάλασσα χτυπήθηκε από πυραύλους.

Το πλοίο με σημαία Μπαχάμες «χτυπήθηκε από πύραυλο» ενώ έπλεε στα ανοιχτά της δυτικής ακτής της Υεμένης, δήλωσε η εταιρεία ναυτιλιακής ασφάλειας Ambrey.

«Το σκάφος εξέπεμπε κλήσεις κινδύνου σχετικά με πειρατεία/πυραυλική επίθεση», πρόσθεσε η εταιρεία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά επιθέσεων στα ύδατα της Μέσης Ανατολής από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Με πληροφορίες από Al Jazeera, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γάζα: Ξένοι υπήκοοι και Παλαιστίνιοι με διπλή υπηκοότητα αναμένεται να αναχωρήσουν για την Αίγυπτο

ΗΠΑ: Οι άμαχοι είναι το «κέντρο βάρους» στον πόλεμο στη Γάζα

Γάζα: Με αμείωτο ρυθμό οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί παρά τις διεθνείς εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση

gazzetta
gazzetta reader insider insider