Αυγενάκης: «Θα συνεχίσω να εργάζομαι σκληρά προς όφελος των αγροτών»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυγενάκης: «Θα συνεχίσω να εργάζομαι σκληρά προς όφελος των αγροτών»
Τη θέση του συμπροέδρου του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) αναλαμβάνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης.

Τη θέση του συμπροέδρου του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) αναλαμβάνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης.

Πρόκειται για μια άκρως τιμητική θέση για τη χώρα μας, καθώς μέσω της συγκεκριμένης απόφασης αναγνωρίζεται η συμβολή του Έλληνα υπουργού στις μεγάλες αλλαγές που συντελούνται στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει τον πρωτογενή τομέα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ωστόσο η θέση που αναλαμβάνει ο Έλληνας υπουργός έχει και ουσιαστικό χαρακτήρα, λόγω των μεταρρυθμίσεων στην εφαρμοζόμενη Κοινή Αγροτική Πολιτική αλλά και στη διαμόρφωση της νέας ΚΑΠ μετά το 2027.

Υπενθυμίζεται ότι οι υπουργοί Γεωργίας και Αλιείας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος είχαν υιοθετήσει πλήρως τις 19 προτάσεις για αλλαγές στην ΚΑΠ που είχε καταθέσει η χώρα μας μέσω του ΥπΑΑΤ Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο ίδιος σε δήλωσή του διαβεβαίωσε «ότι θα συνεχίσω να εργάζομαι σκληρά εντός της οικογένειας του ΕΛΚ με μόνο στόχο την προώθηση των συμφερόντων των Ευρωπαίων αγροτών και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προκλήσεων που έχουν δημιουργηθεί από την κλιματική κρίση και αυτή τη νέα περίοδο».

Πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι «κατά τους τελευταίου μήνες οι συναντήσεις των Υπουργών Γεωργίας του ΕΛΚ έπαιξαν ρόλο ζωτικής σημασίας στην προώθηση σημαντικών ζητημάτων, στην προώθηση των αναγκών των αγροτών, και στην επιδίωξη τροποποιήσεων της ΚΑΠ 2023-2027».

Η θέση συμπροέδρου έμεινε κενή μετά την ανάληψη εκ μέρους της μέχρι σήμερα συμπροέδρου ΜαρίζαςΒούκοβιτςτου υπουργείου Περιβάλλοντος της Κροατίας.

Συμπρόεδρος του Λευτέρη Αυγενάκη στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, είναι η SariEssayah, υπουργός Γεωργίας και Δασών της Φινλανδίας.

Σημειώνεται ότι ο ΥπΑΑΤ Λευτέρης Αυγενάκης θα είναι συμπρόεδρος σε ένα από τα 10 αντίστοιχα Συμβούλια υπουργών και ο μοναδικός Έλληνας υπουργός που είναι συμπρόεδρος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αυγενάκης: Στόχος η δημιουργία 4 πρακτικών Γεωργικών Σχολείων στην Ελλάδα

Αυγενάκης: Συνεχίζουμε τον αγώνα για μία πιο ευέλικτη, πιο αναπτυξιακή και πιο δίκαιη ΚΑΠ

Αυγενάκης: Στόχος μας η προστασία των τοπικών οικοσυστημάτων και η διασφάλιση της τροφικής επάρκειας

gazzetta
gazzetta reader insider insider