Αυγενάκης: Συγγνώμη για το περιστατικό στο αεροδρόμιο - Υπερβολές τα περί «άγριου ξυλοδαρμού»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυγενάκης: Συγγνώμη για το περιστατικό στο αεροδρόμιο - Υπερβολές τα περί «άγριου ξυλοδαρμού»
Την δική του εξήγηση για το περιστατικό που διαδραματίστηκε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου στην προσπάθεια του να επιβιβαστεί σε πτήση θέλησε να δώσει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης, μέσα από ανάρτηση στo X. 

Τη δική του εξήγηση για το περιστατικό που διαδραματίστηκε στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος στην προσπάθεια του να επιβιβαστεί σε πτήση προς το Ηράκλειο θέλησε να δώσει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης, μέσα από ανάρτηση στo X.

Ζητά «συγγνώμη» για την ένταση και την αναστάτωση που προκλήθηκε με υπάλληλο εταιρείας, ωστόσο δηλώνει έκπληκτος για τις ανακρίβειες που αναφέρουν δημοσιεύματα πως χειροδίκησε, τονίζοντας πως ήταν μόνο «ένα περιστατικό λεκτικής έντασης». Αναφέρει, εξάλλου, πως «είναι αυτονόητο ότι θα ζητήσω την άρση της ασυλίας μου, δεν έχω κανένα πρόβλημα να αντιμετωπίσω σωστά, όπως ο κάθε πολίτης, την δικαιοσύνη».

Σημειώνεται πως σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Λευτέρη Αυγενάκη, ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας ζήτησε εξηγήσεις για το περιστατικό.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση:

«Λυπάμαι ξεκάθαρα και ζητω συγνώμη για την ένταση και την αναστάτωση που προκλήθηκε πρόσφατα στο αεροδρόμιο με υπάλληλο εταιρείας, στην προσπάθεια μου να μπορέσω να επιβιβαστώ στην πτήση μου για το Ηράκλειο.

Την ίδια στιγμή όμως, είμαι έκπληκτος από τις υπερβολές και ανακρίβειες που διακινούνται σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για περιστατικό «άγριου ξυλοδαρμού», «λιποθυμιών», «χειροδικιών» απο μέρους μου.

Πράγματι υπήρξε ένα περιστατικό λεκτικής έντασης με υπάλληλο της εταιρείας καθώς δεν μου επέτρεψε να επιβιβαστώ επικαλούμενος ότι είχε ολοκληρωθεί η επιβίβαση, ενώ όπως με τα μάτια μου διαπίστωνα οι επιβάτες ήταν στη φισούνα επιβίβαση.

Τέλος αρνείτο κατ’ επανάληψη να μου επιτρέψει την δυνατότητα επικοινωνίας με προϊστάμενό του ή άλλο υπεύθυνο της αεροπορικής εταιρείας ως ύστατη προσπάθεια να καταφέρω να ταξιδέψω στην ώρα μου, κάτι που με οδήγησε να προσπαθήσω να πάρω το τηλ από τα χέρια του για να μιλήσω ο ίδιος.

Ωστόσο το περιστατικό παρέμεινε σε επίπεδο διαφωνίας και λεκτικής έντασης μόνο».

Καταγγελία εργαζομένων ΟΣΕΥΠΕ

Σημειώνεται πως είχε προηγηθεί καταγγελία των εργαζομένων της ΟΣΕΥΠΕ (Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες των Αεροδρομίων) για βιαιοπραγία σε βάρος υπαλλήλου εδάφους γνωστής αεροπορικής εταιρείας που δραστηριοποιείται στο αεροδρόμιο όταν ο πρώην υπουργός βρέθηκε σε λάθος πύλη μην προλαβαίνοντας να επιβιβαστεί στην πτήση του. Η Ομοσπονδία ζήτησε την άμεση παρέμβαση των πολιτικών ηγεσιών των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Μεταφορών καθώς επίσης της φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, «να διατάξουν άμεση διερεύνηση του περιστατικού και να ελεγχθεί το οπτικοακουστικό υλικό της τελευταίας εβδομάδας των πυλών εξόδου για τις πτήσεις από Αθήνα σε προορισμούς της Κρήτης».

«Ο εν λόγω, σύμφωνα με όσα μας μεταφέρουν, ταξίδευε από την Αθήνα με προορισμό έναν από τους νομούς της Κρήτης. Με καθυστέρηση αρκετής ώρας λοιπόν βρέθηκε μπροστά στους εργαζόμενους του αεροδρομίου και άρχισε να φωνάζει, σύμφωνα πάντα με το περιεχόμενο της καταγγελίας. Κάποια στιγμή, όπως μας μεταφέρουν, η κατάσταση φαίνεται να ξέφυγε, με τον πρώην υπουργό να χτυπά με την άκρη του κινητού του στο κεφάλι μέλος του προσωπικού το οποίο έπεσε λιπόθυμο στο γκισέ ελέγχου των εισιτηρίων, με τους υπόλοιπους υπαλλήλους να προσφεύγουν στη συνδρομή της αστυνομίας», καταγγέλλεται στην ανακοίνωση.

«Οι καταγγέλλοντες ισχυρίζονται ότι το σκηνικό έχει βιντεοσκοπηθεί. Εμείς απλά ρωτάμε δημόσια: Υπήρξε ΝΑΙ ή ΌΧΙ περιστατικό βιαιοπραγίας πρώην Υπουργού σε βάρος υπαλλήλου γνωστής αεροπορικής εταιρείας στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος; Ζητάμε την άμεση παρέμβαση των πολιτικών ηγεσιών των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Μεταφορών, καθώς επίσης της φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ, αλλά και από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, να διατάξουν άμεση διερεύνηση του περιστατικού και να ελεγχθεί το οπτικοακουστικό υλικό της τελευταίας εβδομάδας των πυλών εξόδου για τις πτήσεις από Αθήνα σε προορισμούς της Κρήτης. Ειδικά ζητάμε να ελεγχθούν εκείνες οι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού πτήσεις, στις οποίες επέβαιναν πρώην υπουργοί και νυν βουλευτές της σημερινής Κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Μέχρι το τέλος του 2025 θα κυκλοφορούν στην Αθήνα συνολικά 900 καινούρια λεωφορεία

ΠΑΣΟΚ: Στους υποψήφιους για την προεδρία και η Νάντια Γιαννακοπούλου

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Ιούλιος έφερε τρία κακά μαντάτα για τους πολίτες αναφορικά με την ακρίβεια

gazzetta
gazzetta reader insider insider