Σάλλας: Επιστρέφει στην κερδοφορία η Τράπεζα Πειραιώς το 2016

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σάλλας: Επιστρέφει στην κερδοφορία η Τράπεζα Πειραιώς το 2016

Την ανάγκη ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος «το συντομότερο δυνατό» εξέφρασε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας.

Μιλώντας με δημοσιογράφους, ο κ. Σάλλας τόνισε πως η αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα, καθώς μόνο τότε οι ελληνικές τράπεζες θα μπορέσουν να κάνουν χρήση των διαθέσιμων «εργαλείων ανάπτυξης» που ενέχουν μάλιστα μακροπρόθεσμη προοπτική. Πρόκειται για αναπτυξιακά εργαλεία, όπως τα νέα προγράμματα αναχρηματοδότησης της ΕΚΤ, τα γνωστά TLTROs.

Παραμένοντας στα «εργαλεία» της ΕΚΤ, ο κ. Σάλλας τόνισε πως μόλις η κεντρική τράπεζα προχωρήσει σε επαναφορά του waiver, της κατ' εξαίρεση αποδοχής των ελληνικών ομολόγων ως εγγυήσεις, τότε οι ελληνικές τράπεζες θα ανακτήσουν την πρόσβασή τους στις χρηματοδοτικές διευκολύνσεις της ΕΚΤ.

Όπως πρόσθεσε, η Τράπεζα Πειραιώς βρίσκεται σε θέση να διατηρήσει τα επίπεδα ρευστότητάς της, χωρίς να κάνει χρήση κρατικών εγγυήσεων. Ταυτόχρονα εξέφρασε τη βεβαιότητα πως το 2016 η τράπεζα θα καταγράψει κέρδη, καθώς περιορίζονται τα κόστη και μειώνονται τα επίπεδα των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs). Τα επίπεδα των NPLs βαίνουν μειούμενα, ανακοίνωσε.

Ο κ. Σάλλας επαναδιατύπωσε την ανάγκη να ανοίξει η αγορά των ελληνικών NPLs, ενώ κατέστησε σαφές πως οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να είναι σε θέση να κάνουν χρήση όλων των διαθέσιμων εργαλείων για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Η πώληση των θυγατρικών της Τράπεζας Πειραιώς στην Κύπρο θα έχει ολοκληρωθεί έως τα μέσα του καλοκαιριού, γνωστοποίησε επίσης ο κ. Σάλλας, ενώ ανακοίνωσε πως εντός των επόμενων εβδομάδων θα ανακοινωθεί και το όνομα του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου της τράπεζας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider