Πωλήθηκε έναντι 57,3 εκατ. η θυγατρική της Πειραιώς στην Αλβανία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πωλήθηκε έναντι 57,3 εκατ. η θυγατρική της Πειραιώς στην Αλβανία
Η συναλλαγή ολοκληρώθηκε μετά τις απαιτούμενες εγκρίσεις από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές της χώρας.

Στην αλβανική Balfin και τη βορειομακεδονική Komercijalna Banka πωλήθηκε έναντι 57,3 εκατ. ευρώ η θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς στην Αλβανία, Tirana Bank.

Η συναλλαγή πώλησης του μεριδίου 99,83% στην αλβανική θυγατρική ολοκληρώθηκε, μετά τις απαιτούμενες εγκρίσεις από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της κεντρικής τράπεζας της Αλβανίας καθώς και από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Η επίπτωση για τα κεφάλαια της Τράπεζας Πειραιώς είναι θετική, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Με βάση τα δημοσιευμένα στοιχεία των οικονομικών καταστάσεων με ημερομηνία αναφοράς 30.09.2018, η συγκεκριμένη συναλλαγή αυξάνει το δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας Βασικών Ιδίων Κεφαλαίων Κατηγορίας 1 (CET-1) κατά 11 μονάδες βάσης, μέσω της απελευθέρωσης συνολικού ύψους €0.4δισ. σταθμισμένου έναντι κινδύνων ενεργητικό (Risk Weighted Assets).

Η UniCredit Group ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Πειραιώς στη Συναλλαγή. Η Norton Rose Fulbright ενήργησε ως διεθνής νομικός σύμβουλος και η Boga & Associates ενήργησε ως τοπικός νομικός σύμβουλος της Πειραιώς στη Συναλλαγή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider