ΟΛΘ: «Άλμα προς τα μπρος» με αλλαγές στη διοίκηση

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΟΛΘ: «Άλμα προς τα μπρος» με αλλαγές στη διοίκηση
Το προηγούμενο διάστημα υλοποιήθηκαν άμεσα επενδύσεις πάνω από 10 εκατ. ευρώ σε εξοπλισμό και τμήματα υποδομής, ενώ βρίσκονται στην τελική φάση και άλλες επενδύσεις.

Σε νέα φάση μπαίνει η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης με στόχο την επιτάχυνση της ανάπτυξης του λιμανιού, προκειμένου αυτό να καταστεί κέντρο συνδυασμένων μεταφορών για τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και ολόκληρη την Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Στο πλαίσιο αυτό, ανακοινώθηκε πριν από λίγο πως ο Σωτήρης Θεοφάνης, μέχρι σήμερα πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού θα διατηρήσει καθήκοντα εκτελεστικού προέδρου, με ευθύνη τη χάραξη της στρατηγικής ενώ καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου, με αρμοδιότητες την καθημερινή λειτουργία της εταιρείας αναλαμβάνει ο Frango Cυpolo, στέλεχος από την Ιταλία με μεγάλη εμπειρία στη λιμενική βιομηχανία.

«Η αναδιοργάνωση της διοικητικής μας ομάδας θα συμβάλει να κάνουμε το άλμα προς τα μπροστά. Είναι η ώρα να ξεχωρίσει η στρατηγική από την καθημερινή λειτουργία» τόνισε ο κ. Θεοφάνης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη.

Ο ίδιος επεσήμανε πως δεκαπέντε μήνες μετά την ανάληψη των ηνίων του Οργανισμού από την κοινοπραξία South East Gate Thessaloniki ξεκινάει μια καινούργια προσπάθεια για την ανάδειξη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης σε κεντρικό μεταφορικό κόμβο στην περιοχή των Βαλκανίων αλλά και της ΝΑ Ευρώπης. Ο κ. Capolo τόνισε πως πιστεύει στις προοπτικές και στις δυνατότητες του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Η διοίκηση του ΟΛΘ επανέλαβε τη δέσμευση της να ολοκληρωθούν οι υποχρεωτικές επενδύσεις σε 3,5 χρόνια αντί για 7 που προβλέπεται από τη συμφωνία πώλησης των μετοχών του Οργανισμού. Βασικός στόχος είναι να ξεκινήσουν οι εργασίες στον 6ο προβλήτα στα τέλη του 2019 ή το αργότερο το πρώτο δίμηνο του 2020.

Κάνοντας έναν απολογισμό για τους πρώτους 15 μήνες από την ανάληψη της διοίκησης του ΟΛΘ, ο κ. Θεοφάνης σημείωσε ότι η νέα διοίκηση ξεπέρασε μια δύσκολη κατάσταση από άποψη εξοπλισμού, διαδικασιών και εξυπηρέτησης πελατών. «Ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις των πελατών μας, ξεπερνώντας τα προβλήματα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος τόνισε ότι το προηγούμενο διάστημα υλοποιήθηκαν άμεσα επενδύσεις πάνω από 10 εκατ. ευρώ σε εξοπλισμό και τμήματα υποδομής, ενώ βρίσκονται στην τελική φάση και άλλες επενδύσεις, όπως η προμήθεια 12 γερανοφόρων οχημάτων καθώς και ο διαγωνισμός δυο γερανογεφυρών που θα αντικαταστήσουν τις παλιές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider