Γιώργος Περιστέρης: Τα σχέδια της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η στήριξη στη ΔΕΗ

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γιώργος Περιστέρης: Τα σχέδια της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η στήριξη στη ΔΕΗ
Η επίλυση των προβλημάτων της ΔΕΗ θα είναι προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης, σχολίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιώργος Περιστέρης.

Νέα έργα ΣΔΙΤ και συμβάσεις παραχωρήσεων αναμένει το επόμενο διάστημα η διοίκηση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, όπως σημείωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιώργος Περιστέρης, κατά τη γενική συνέλευση των μετόχων.

«Τα έργα ΣΔΙΤ και οι παραχωρήσεις είναι σχεδόν μονόδρομος λόγω της κακής κατάστασης των δημοσίων οικονομικών», σημείωσε ο κ. Περιστέρης σημειώνοντας ότι υπάρχουν τρεις με τέσσερις διαγωνισμοί σε έξελιξη όπως η Ζέυξη Πέραμα-Σαλαμίνα, ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης, καθώς και η συντήρηση και υποδομές της Εγνατίας Οδού. Ακόμη σημείωσε ότι υπάρχει περιθώριο για έργα ΣΔΙΤ στη διαχείριση απορριμμάτων και υπογράμμισε ότι απαιτείται νέος σχεδιασμός για τα αστικά απόβλητα. Ο κ. Περιστέρης επανέλαβε ότι στόχος του ομίλου είναι να δημιουργηθεί ειδική θυγατρική για τις Παραχωρήσεις.

«Το 2008 είμασταν μικροί μέτοχοι μειοψηφίας σε παραχωρήσεις. Σήμερα έχουμε το100% δύο σημαντικών παραχωρήσεων και ένα μικρότερο ποσοστό σε μια τρίτη. Έχουμε μπει στα ΣΔΙΤ, κυρίως στα απορρίμματα και σε άλλα έργα», τόνισε.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη ΔΕΗ ο κ. Περιστέρης σημείωσε ότι είναι σημαντικό να παραμείνει οικονομικά ισχυρή ως πυλώνας της ενεργειακής αγοράς και εκτίμησε ότι η επίλυση των προβλημάτων της εταιρείας θα είναι προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης. «Το θέμα της ΔΕΗ μας απασχολεί σε κάθε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου. Εμείς προσπαθούμε να μην δημιουργούμε επιπλέον επιπλοκές διευκολύνοντας ταμειακά,αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν δημιουργούνται δυσκολίες στη διαδικασία», σημείωσε ο ίδιος αναφερόμενος στην κατασκευή του σταθμού της Πτολεμαΐδας πέντε.

Μιλώντας για την πορεία της εταιρείας ο κ. Περιστέρης μίλησε για το τέλος μιας δύσκολης περιόδου για την χώρα σε οριακή κατάσταση λόγω της οικονομικής κρίσης. «Και εμείς περάσαμε στιγμές που ήταν δύσκολες. Όμως καταφέραμε με μεγάλη προσπάθεια να κρατήσουμε την εταιρεία όρθια και να την φέρουμε στη σημερινή κατάσταση που η εταιρεία είναι ισχυρότερη και μεγαλύτερη από ποτέ. Βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία και προοπτικές ανάπτυξης. Το πετύχαμε προς όφελος της χώρας, της κοινωνίας, των εργαζομένων, των συνεργατών και φυσικά των μετόχων», τόνισε.

«Το 2018 έκλεισε με κύκλο εργασιών 1,4 δισ. ευρώ από 650 εκατ. το 2008» τόνισε ο κ. Περιστέρης προσθέτοντας ότι στον τομέα των υποδομών η εταιρεία διατηρεί «ένα σοβαρό ανεκτέλεστο, το οποίο προσπαθούμε να μην βγει είς βάρος της κερδοφορίας της εταιρείας». Σημειώνεται πως το ανεκτέλεστο της εταιρείας είναι πάνω από 2 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider