Μειωμένη λόγω κακοκαιρίας η κίνηση στην αγορά

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μειωμένη λόγω κακοκαιρίας η κίνηση στην αγορά
Σε αντίθεση με τις προηγούμενες μέρες ο τζίρος των καταστημάτων την Κυριακή ήταν απογοητευτικός, όπως λέει στο insider.gr o πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

Ικανοποιημένοι από την κίνηση στα καταστήματά τους κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου δήλωναν οι έμποροι, ωστόσο η κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες μέρες ολόκληρη τη χώρα δεν άφησε ανεπηρέαστη και την αγορά.

Όπως λέει στο insider.gr o πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρο Καφούνης, ενώ τις προηγούμενες μέρες τα στοιχεία γέμισαν με αισιοδοξία τους εμπόρους ότι φέτος ο τζίρος θα ξεπεράσει έστω και ελάχιστα τον αντίστοιχο περσινό, η Κυριακή ήταν μία «άσχημη» μέρα κάτι που αναμένεται να επηρεάσει και τη συνολική εικόνα της εορταστικής περιόδου.

Οι κακές καιρικές συνθήκες, απέτρεψαν όπως φαίνεται τους καταναλωτές από τα ψώνια ενώ και η Δευτέρα και η Τρίτη αναμένονται δύσκολες καθώς η κακοκαιρία θα συνεχιστεί.

«Τις προηγούμενες μέρες και το προηγούμενο Σαββατοκύριακο θα έλεγα ότι πήγαμε αρκετά καλά καθώς ο κόσμος μπήκε στα μαγαζιά και ψώνισε. Τα μηνύματα ήταν θετικά αλλά η υποτονική κίνηση της Κυριακής 29 Δεκεμβρίου ίσως επηρεάσει τη συνολική εικόνα. Περιμένουμε τι θα γίνει και τις επόμενες δύο μέρες μέχρι το τέλος του έτους ώστε να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα» σημειώνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

Ο κ. Καφούνης πάντως τις προηγούμενες ημέρες είχε επισημάνει σε δηλώσεις του ότι «η αγορά αυτή την περίοδο κινείται περίπου στα 3,3 -3,6 δισ. ευρώ».

Υπενθυμίζεται ότι τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά τη Δευτέρα από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και την Τρίτη για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Έρχονται οι χειμερινές εκπτώσεις

Παράλληλα, λίγες μέρες απομένουν μέχρι την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων.

Όπως κάθε χρόνο, οι εκπτώσεις θα ξεκινήσουν την δεύτερη Δευτέρα του έτους δηλαδή φέτος, τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020 και θα διαρκέσουν μέχρι και το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider