Αύξηση 40% στην κερδοφορία της UBS

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αύξηση 40% στην κερδοφορία της UBS
Για τους τρεις πρώτους μήνες του 2020, τα καθαρά κέρδη της ελβετικής τράπεζας ανήλθαν στα 1,6 δισ. δολάρια, από 1,1 δισ. δολάρια στο πρώτο τρίμηνο του 2019.

Αύξηση 40% παρουσίασε η κερδοφορία της UBS στο πρώτο τρίμηνο του 2020, λαμβάνοντας ώθηση από την ενίσχυση του trading, καθώς ήταν άμεση η αντίδραση των επενδυτών και παραγόντων της αγοράς στη μεταβλητότητα των διεθνών αγορών που προκάλεσε ο κορονοϊός.

Ειδικότερα, για τους τρεις πρώτους μήνες του 2020, τα καθαρά κέρδη της ελβετικής τράπεζας ανήλθαν στα 1,6 δισ. δολάρια, από 1,1 δισ. δολάρια στο πρώτο τρίμηνο του 2019.

Τα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 7,9 δισ. δολάρια, έναντι 7,2 δισ. δολαρίων το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι, ενώ ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας της τράπεζας υποχώρησε στο 12,8%, από 13% πέρυσι.

Τα προ φόρων κέρδη αυξήθηκαν στα 709 εκατ. δολάρια, από 207 εκατ. δολάρια πέρυσι.

Κατακόρυφη αύξηση των αιτημάτων για συμβουλευτικές υπηρεσίες

«Καταγράψαμε τεράστια αύξηση στη δέσμευση των πελατών μας, παρά τις προκλήσεις. Ολοένα και περισσότεροι πελάτες μας ζητούν συμβουλευτικές υπηρεσίες», σχολίασε, μιλώντας στο CNBC, ο Sergio Ermotti, Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider