«Λουκέτο» στα Παπασωτηρίου Presspoint στο Αεροδρόμιο

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Λουκέτο» στα Παπασωτηρίου Presspoint στο Αεροδρόμιο

Σε ξαφνικό θάνατο οδηγήθηκε η εταιρεία καταστημάτων Τύπου στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών Παπασωτηρίου-Presspoint, μετά από 16 χρόνια λειτουργίας, στέλνοντας στην ανεργία περί τους 70 εργαζόμενους.

Αιτία του λουκέτου είναι παραχώρηση των χώρων πώλησης σε νέα μειοδότρια εταιρεία, μετά από διαγωνισμό που προκήρυξε η εταιρεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Όπως όμως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι «κανείς δεν ξέρει πότε και με ποιο περιεχόμενο προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την ενοικίαση των χώρων του Αεροδρομίου σε εταιρεία Τύπου. Κανείς δε ξέρει τα κριτήρια επιλογής του νέου μειοδότη από την εταιρεία του ΔΑΑ. Κανείς δεν ξέρει ποιος είναι ο νέος μειοδότης και εάν έχει ή όχι οιαδήποτε είδους σχέση ή διασύνδεση με την Presspoint ή με κάποιον εκ των μετόχων της».

«Η αδιαφάνεια ζει και βασιλεύει στο Αεροδρόμιο», τονίζει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Σημειώνεται ότι η Presspoint ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2000 με μετόχους τις εταιρείες: Ευρώπη ΑΕ, Άργος ΑΕ, Η Καθημερινή ΑΕ και Παπασωτηρίου ΑΕ.

Αντικείμενο δράσης της εταιρείας είναι οι πωλήσεις ελληνικών και ξένων εφημερίδων και περιοδικών, ελληνικών και ξένων βιβλίων, τσιγάρων, πούρων, τυποποιημένων ζαχαρωδών και snacks, ειδών βιβλιοχαρτοπωλείου, φιλμ, μπαταριών, καρτών, αναμνηστικών, ψιλικών κ.α.

Η εταιρεία είχε συνάψει συμβάσεις με τον ΔΑΑ για την εμπορική εκμετάλλευση 6 καταστημάτων στο αεροδρόμιο.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν πλήρη και διαφανή ενημέρωση για το διαγωνισμό του ΔΑΑ, τη διαδικασία, τα κριτήρια επιλογής και τα στοιχεία της νέας μειοδότριας εταιρείας και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, είτε μέσω διαδοχής εργοδότη είτε με συνέχιση της εργασίας σε επιχειρήσεις των μετόχων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider