Ινδία: Ο κύριος κατασκευαστής της Apple ετοιμάζει επένδυση για τη μεγαλύτερη παραγωγή iPhones

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ινδία: Ο κύριος κατασκευαστής της Apple ετοιμάζει επένδυση για τη μεγαλύτερη παραγωγή iPhones
Στόχος της επέκτασης είναι να φτάσει την παραγωγή των iPhones της Apple στις 20 εκατ. συσκευές ετησίως μέχρι το 2024.

H Foxconn, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής της Apple, εξετάζει το ενδεχόμενο μιας μεγάλης επέκτασης των δραστηριοτήτων της εταιρείας στην Ινδία, σύμφωνα με πληροφορίες της Wall Street Journal.

Όπως αναφέρει η WSJ, η Foxconn ετοιμάζεται να επεκτείνει την παραγωγή των iPhones στο εργοστάσιο κοντά στο Τσενάι, στο κρατίδιο Ταμίλ Ναντού στα νότια της Ινδίας. Στόχος της επέκτασης είναι να φτάσει την παραγωγή των iPhones της Apple στις 20 εκατ. συσκευές ετησίως μέχρι το 2024 και σχεδόν να τριπλασιάσει το προσωπικό της Foxconn σε έως και 100.000 υπαλλήλους.

Παράλληλα, η Foxcojnn σχεδιάζει να δημιουργήσει νέα μονάδα παραγωγή στο κρατίδιο της Καρνατάκα, με σχέδιο για την παραγωγή iPhones και στην εν λόγω μονάδα, σύμφωνα με την WSJ.

Το δημοσίευμα σημειώνει πως οι τελικές αποφάσεις δεν έχουν «κλειδώσει» και πως τα παραπάνω σχέδια μπορούν να δεχτούν αλλαγές.

Η κίνηση έρχεται εν μέσω της προσπάθειας της Apple να μειώσει την έκθεση της στην αγορά της Κίνας, ενισχύοντας την παρουσία της σε άλλες χώρες της Ασίας, όπως η Ινδία και το Βιετνάμ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η νορβηγική Equinor εξαγοράζει την Suncor Energy UK αντί 850 εκατ. δολαρίων

Stellantis: Επιβραβεύει τους εργαζόμενους με 2 δισ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider