Ανεβάζει τον «πήχη» για τη μετοχή της Eurobank η Morgan Stanley

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανεβάζει τον «πήχη» για τη μετοχή της Eurobank η Morgan Stanley
Σε αναπροσαρμογή των εκτιμήσεών της για τα μεγέθη της Eurobank προχώρησε η Morgan Stanley, αυξάνοντας παράλληλα και την τιμή στόχο για τη μετοχή της τράπεζας.

Σε αναπροσαρμογή των εκτιμήσεών της για τα μεγέθη της Eurobank προχώρησε η Morgan Stanley, αυξάνοντας παράλληλα και την τιμή στόχο για τη μετοχή της τράπεζας.

Συγκεκριμένα, ο αμερικανικός οίκος θέτει σύσταση «overweight» για τη μετοχή της Eurobank, αυξάνοντας την τιμή στόχο στα 1,55 ευρώ (βασικό σενάριο) από 1,37 ευρώ προηγουμένως, ενώ στο «bull case» η τιμή φτάνει στα 1,90 ευρώ (από 1,82 ευρώ) και στο «bear case» στα 0,70 ευρώ από 0,66 ευρώ.

Ως προς το «bull case», ο «καταλύτης» της ανόδου αναμένεται να είναι η ισχυρότερη μακροοικονομική ανάκαμψη που οδηγεί σε μια υψηλότερη πιστωτική επέκταση και μείωση των NPEs. Το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο (NIM) αναμένεται να είναι καλύτερο από ό,τι στο βασικό σενάριο, καθώς το κόστος χρηματοδότησης είναι χαμηλότερο από το αναμενόμενο.

Από την άλλη, το «bear case», βασίζεται σε μια βραδύτερη, από την αναμενόμενη, απορρόφηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και σε μια ασθενέστερη από, την αναμενόμενη, μακροοικονομική ανάκαμψη που οδηγεί σε μια ασθενέστερη αύξηση των δανείων έναντι του βασικού σεναρίου. Αυτό θα επιφέρει ένα υψηλότερο όγκο NPEs σε σύγκριση με το βασικό σενάριο και το κόστος χρηματοδότησης θα είναι υψηλότερο σε σύγκριση με το βασικό σενάριο εξαιτίας του ασθενέστερου μακροοικονομικού περιβάλλοντος.

Για εφέτος, η Morgan Stanley αναμένει πως τα EPS (κέρδη ανά μετοχή) θα αυξηθούν κατά 5% - 6% το 2023 - 2024 φτάνοντας τα 0,24 ευρώ και τα 0,23 ευρώ αντίστοιχα. Στο μοντέλο του, ο οίκος λαμβάνει ένα δείκτη τιμής προς λογιστική αξία P/B στο 0,75x για το 2024, με COE (κόστος κεφαλαίου) στο 14,5%, με ανάπτυξη 1% και δείκτη ROTE (αποδοτικότητα ενσώματων κεφαλαίων) για το 2024 στο 11,1%.

Ο οίκος αναμένει ένα ετήσιο ρυθμό αύξησης των εξυπηρετούμενων δανείων CAGR στο 5% περίπου, με αντίστοιχο ρυθμό για τα καθαρά έσοδα από τόκους στο 7% περίπου και για τα έσοδα από προμήθειες στο 5% για το 2022-24.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider