Shein: Η κινεζική εταιρεία, με αξία 64 δισ. δολάρια, διαψεύδει τα περί εισαγωγής στην Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Shein: Η κινεζική εταιρεία, με αξία 64 δισ. δολάρια, διαψεύδει τα περί εισαγωγής στην Wall Street
Shein
Το Reuters ανέφερε πως εάν προχωρήσει η IPO η Shein μπορεί να γίνει πιο κερδοφόρα κινεζική εταιρεία που εισάγεται στις ΗΠΑ μετά από την Didi Global.

Σε διάψευση δημοσιευμάτων που θέλουν την εταιρεία διαδικτυακών πωλήσεων ρούχων Shein να έχει υποβάλει εμπιστευτικά αίτημα αρχικής δημόσιας εγγραφής (IPO) στο αμερικανικό χρηματιστήριο προχώρησε η διοίκηση της κινεζικής εταιρείας.

Μετά από σχετικό δημοσίευμα του Reuters, εκπρόσωπος της Shein ανέφερε στο CNBC πως δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Το Reuters υποστήριξε πως η IPO στην Wall Street μπορεί να γίνει πριν από το τέλος του 2023, επικαλούμενο άτομα με γνώση του θέματος. Και πως εάν προχωρήσει η IPO η Shein μπορεί να γίνει πιο κερδοφόρα κινεζική εταιρεία που εισάγεται στις ΗΠΑ μετά από την Didi Global.

Έχοντας ιδρυθεί το 2012 από τον Chris Xu, η Shein κέρδισε παγκόσμια αναγνώριση λόγω των χαμηλών τιμών της και των μοδάτων προϊόντων της, με την αξία της να υπολογίζεται στα 64 δισ. δολάρια.

Σημειώνεται πως η εταιρεία έχει κατηγορηθεί για το ότι εκμεταλλεύεται νομικά «παραθυράκια» για τα εισάγει στις ΗΠΑ αγαθά χωρίς να πληρώνει δασμούς, όπως και για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σύμφωνα με έκθεση της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων.

Η Shein υποστηρίζει πως η πολιτική της είναι να «συμμορφώνεται με τους τελωνειακούς και εισαγωγικούς νόμους των χωρών στις οποίες δραστηριοποιούμαστε». Παράλληλα έχει δηλώσει πως έχει μηδενική ανοχή στην καταναγκαστική εργασία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η «κυριαρχία» πετρελαίου και φυσικού αερίου θα συνεχιστεί για δεκαετίες - 4 τρισ. δολάρια χρειάζεται η «καθαρή» ενέργεια

Κίνα: Τα στοιχεία για την εργοστασιακή δραστηριότητα «ρίχνουν σκιά» στην ανάκαμψη

gazzetta
gazzetta reader insider insider