QatarEnergy: Η ενεργειακή κρίση έφερε έσοδα 42,4 δισ. δολαρίων το 2022

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
QatarEnergy: Η ενεργειακή κρίση έφερε έσοδα 42,4 δισ. δολαρίων το 2022
Καταγράφοντας αύξηση 58% σε σχέση με το 2021, πριν από την έναρξη του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία που «εκτόξευσε» τις τιμές της ενέργειας πέρσι.

Κατακόρυφη αύξηση των εσόδων της εμφάνισε για το σύνολο του 2022 η QatarEnergy, με την εταιρεία να ωφελείται από την ενεργειακή κρίση που ανέβασε στα ύψη τις ενεργειακές τιμές το περασμένο έτος.

Τα συνολικά έσοδα για το 2022 ανήλθαν σε 154,6 δισ. ριάλ Κατάρ (42,4 δισ. δολάρια), καταγράφοντας αύξηση 58% σε σχέση με το 2021, πριν από την έναρξη του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία που «εκτόξευσε» τις τιμές της ενέργειας πέρσι.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, ως ο μεγαλύτερος παραγωγός υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στον κόσμο, η QatarEnergy επωφελήθηκε από τις υψηλότερες τιμές φυσικού αερίου.

Οι αυξημένες τιμές του πετρελαίου, οι οποίες ήταν 40% υψηλότερες το 2022 σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ήταν ακόμη πιο σημαντικές, δεδομένου ότι τα περισσότερα συμβόλαια προμήθειας του Κατάρ είναι συνδεδεμένα με το πετρέλαιο.

Η QatarEnergy αυξάνει την παραγωγική της ικανότητα σε LNG σε 126 εκατ. τόνους ετησίως έως το 2027 από 77 εκατ. τόνους σήμερα, με τα φορτία προς αποστολή από την πρώτη φάση της επέκτασης να είναι διαθέσιμα από το 2026

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Novartis: Ανεβάζει τις προβλέψεις για τα κέρδη του 2023 - 15 δισ. δολάρια σε επαναγορές μετοχών

Τα κέρδη της Swedbank ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, με «καύσιμο» από τα υψηλότερα επιτόκια

Κίνα: Η Evergrande «έγραψε» ζημίες 81 δισ. δολαρίων μέσα σε 2 χρόνια

gazzetta
gazzetta reader insider insider