Βρετανία: Ocado - AutoStore κατέληξαν σε συμβιβασμό 200 εκατ. στερλινών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Ocado - AutoStore κατέληξαν σε συμβιβασμό 200 εκατ. στερλινών
Μεταξύ των εταιρειών αποθήκευσης τεχνολογικών προϊόντων για τον διακανονισμό όλων των εκκρεμών διεκδικήσεων που αφορούν διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

Η νορβηγική εταιρεία ρομποτικής AutoStore θα καταβάλει 200 εκατ. στερλίνες (257,1 εκατ. δολάρια) στον βρετανικό όμιλο διαδικτυακών σούπερ μάρκετ Ocado, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας μεταξύ των εταιρειών αποθήκευσης τεχνολογικών προϊόντων για τον διακανονισμό όλων των εκκρεμών διεκδικήσεων που αφορούν διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

Τόσο η AutoStore όσο και η Ocado παραχωρούν άδειες χρήσης της τεχνολογίας τους σε λιανοπωλητές σε όλο τον κόσμο και οι εταιρείες είχαν εμπλακεί σε πολυάριθμες νομικές μάχες για να υπερασπιστούν την πνευματική τους ιδιοκτησία, μετέδωσε το Reuters.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε το Σάββατο, όλες οι διεκδικήσεις για διπλώματα ευρεσιτεχνίας θα αποσυρθούν παγκοσμίως και οι δύο εταιρείες μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν και να διαθέτουν στην αγορά όλα τα δικά τους υφιστάμενα προϊόντα χωρίς αμφισβήτηση.

Η AutoStore θα καταβάλει τα 200 εκατ. στερλίνες στην Ocado σε δόσεις σε διάστημα δύο ετών, σύμφωνα με την ανακοίνωση, χωρίς να δίδονται περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το ποσό της πληρωμής

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βέλγιο: Νέα απεργία των πιλότων της Ryanair στις 29 και 30 Ιουλίου

Vitol: Η ενεργειακή κρίση και τα κέρδη 15 δισ. δολαρίων «έφτιαξαν» τα μπόνους των traders

gazzetta
gazzetta reader insider insider