FT: Google και Universal σε συζητήσεις για περιορισμό των deepfake τραγουδιών μέσω της τεχνητής νοημοσύνης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
FT: Google και Universal σε συζητήσεις για περιορισμό των deepfake τραγουδιών μέσω της τεχνητής νοημοσύνης
Ο στόχος είναι να αναπτυχθεί ένα εργαλείο για τους οπαδούς να δημιουργούν κομμάτια νόμιμα και να πληρώνουν τους ιδιοκτήτες των πνευματικών δικαιωμάτων γι' αυτά.

Η Google της Alphabet και η Universal Music βρίσκονται σε συζητήσεις για την αδειοδότηση φωνών και μελωδιών καλλιτεχνών για τραγούδια που δημιουργούνται με τεχνητή νοημοσύνη, ανέφεραν οι Financial Times την Τρίτη.

Η μουσική βιομηχανία παλεύει με τα deepfake τραγούδια, που φτιάχνονται με τη χρήση γεννητικής τεχνητής νοημοσύνης και μιμούνται τις φωνές των καλλιτεχνών, συχνά χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Ο στόχος είναι να αναπτυχθεί ένα εργαλείο για τους οπαδούς να δημιουργούν κομμάτια νόμιμα και να πληρώνουν τους ιδιοκτήτες των πνευματικών δικαιωμάτων γι' αυτά, αναφέρει το δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι οι καλλιτέχνες θα έχουν την επιλογή να επιλέξουν τη διαδικασία.

Οι συζητήσεις μεταξύ της Google και της Universal Music βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και δεν επίκειται η κυκλοφορία του προϊόντος, ενώ η Warner Music βρίσκεται επίσης σε συζητήσεις με την Google για ένα προϊόν, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Nvidia παρουσίασε βελτιώσεις στα νέα προηγμένα τσιπ τεχνητής νοημοσύνης

gazzetta
gazzetta reader insider insider