Μια μόνο προσφορά για την Εθνική Ασφαλιστική - Εκτός η Fosun

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μια μόνο προσφορά για την Εθνική Ασφαλιστική - Εκτός η Fosun

Μια είναι μόνο τελικά η προσφορά που υποβλήθηκε για την Εθνική Ασφαλιστική καθώς σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες η Fosun τελικά δεν υπέβαλε δεσμευτική προσφορά, ανατρέποντας όλα τα δεδομένα.

Μέχρι χθες οι πληροφορίες ανέφεραν ότι και οι δύο υποψήφιοι, δηλαδή η Fosun και η Gongbao, ήταν έτοιμοι να υποβάλουν προσφορές για το 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής. Ωστόσο νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι o κινεζικός όμιλος της Fosun, που θεωρούταν και το φαβορί για την αγορά, τελικά δεν υπέβαλε προσφορά με πηγές της εταιρείας να απαντούν «ουδέν σχόλιο» σε σχετική ερώτηση του insider.gr

Όπως φαίνεται και κόντρα σε όλες τις προβλέψεις πλέον μόνη διεκδικήτρια παραμένει η Gongbao, που μέχρι χθες θεωρούταν το αουτσάιντερ της κούρσας δεδομένου ότι αφενός πρόκειται για μια μικρότερη εταιρεία από τον όμιλο της Fosun και αφετέρου δεν διαθέτει ευρωπαϊκή παρουσία ούτε στον ασφαλιστικό, ούτε στον τραπεζικό κλάδο.

Πλέον η προσοχή στρέφεται στην προσφορά της Gongbao. Πέρα από το τίμημα που σίγουρα θα παίξει καθοριστικό ρόλο το σημαντικό είναι το κατά πόσο η κινεζική εταιρεία έχει εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση για μια εξαγορά αυτού του μεγέθους.

Η ανησυχία σχετικά με την εξέλιξη της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής είναι εμφανής και στο ταμπλό με τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας να υποχωρεί κατά 4,61%.

Ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας

«Αναφορικά με τη διαδικασία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, η Εθνική Τράπεζα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι παρέλαβε και θα εξετάσει μία δεσμευτική προσφορά από τον κινέζικο Όμιλο εταιρειών Gongbao.

Πρωταρχικός στόχος της Εθνικής Τράπεζας είναι η διαδικασία να γίνει σε απόλυτη συμμόρφωση με τους όρους του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Αναδιάρθρωσης και με αποκλειστικό γνώμονα τη διασφάλιση των συμφερόντων των πελατών, των μετόχων και των εργαζομένων της.

Οι ιστορικές αξίες και ο σημαντικός ρόλος του Ομίλου της ΕΤΕ στη σταθερότητα του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος επιβάλουν την εξέταση όλων των βέλτιστων λύσεων, συμπεριλαμβανομένης και της διαδικασίας Διεθνούς Δημόσιας Προσφοράς.

Στο πλαίσιο αυτό, η Εθνική Τράπεζα συνεργάζεται στενά με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ειδικότερα με τη DGComp, την Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

H Εθνική Τράπεζα θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για κάθε σημαντική εξέλιξη.»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider