Πέντε επιχειρηματικά σχήματα στη διεκδίκηση του Ερρίκος Ντυνάν

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πέντε επιχειρηματικά σχήματα στη διεκδίκηση του Ερρίκος Ντυνάν

Πέντε επιχειρηματικά σχήματα, μεταξύ των οποίων και το Ίδρυμα Ωνάση, έχουν μπει στην κούρσα για τη διεκδίκηση του Θεραπευτηρίου Ερρίκος Ντυνάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συμμετοχή ξένων επενδυτικών κεφαλαίων, την ίδια στιγμή που έλληνες επιχειρηματίες του χώρου καθώς και επενδυτές που το προηγούμενο διάστημα είχαν έντονη δραστηριοποίηση στον κλάδο δεν κατέθεσαν προσφορές.

Μένει να φανεί στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, όπου οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να υποβάλουν τις δεσμευτικές προσφορές τους, σε ποια χέρια θα καταλήξει το Ντυνάν. Και όπως λένε παράγοντες της αγοράς, τότε θα κριθεί αν η προσφορά του Ιδρύματος Ωνάση θα είναι αυτή που θα κρίνει και τον πλειοδότη.

Υπενθυμίζεται πως με ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας πριν από λίγες ημέρες ανέφερε τα εξής: «Συμφωνήθηκε η συνεργασία του υπουργείου Υγείας και του Ιδρύματος Ωνάση για την επανένταξη του νοσοκομείου “Ερρίκος Ντυνάν” στον δημόσιο τομέα».

Αυτό ερμηνεύθηκε πως το Ίδρυμα Ωνάση θα προσπαθήσει να πλειοδοτήσει στον διαγωνισμό και αν τα καταφέρει να δωρίσει το νοσοκομείο στο Δημόσιο.

Η ενδεχόμενη ένταξη του «Ντυνάν» στο Δημόσιο, εφόσον επικρατήσει το Ίδρυμα Ωνάση, βολεύει όλα τα ιδιωτικά θεραπευτήρια. Και αυτό γιατί αν το έπαιρνε ιδιώτης θα προσπαθούσε να εξασφαλίσει «υγιή» τζίρο – ασφαλιστικές εταιρείες, ιδιώτες που πληρώνουν cash κ.ά. – και θα διεκδικούσε μερίδια αγοράς.

Επίσης, δεν θα ήθελαν να μπλέξουν με πολεοδομικά ζητήματα που έχει το συγκεκριμένο νοσοκομείο, τα οποία αν περάσει το «Ντυνάν» στο Δημόσιο θα αντιμετωπιστούν μάλλον με επιείκεια.

Το «Ερρίκος Ντυνάν» έκλεισε τη χρήση 2017 με ζημιές 13,5 εκατ. ευρώ και αρνητική καθαρή θέση 19,5 εκατ. ευρώ. Το «Ντυνάν» σήμερα απασχολεί 950 εργαζομένους και συνεργάζεται με περίπου 200 γιατρούς. Διαθέτει 460 κλίνες, αλλά η πληρότητα κινείται κοντά στο 30%. Σήμερα περίπου το 70% του τζίρου του νοσοκομείου προέρχεται από τον ΕΟΠYY και αν περάσει στο Δημόσιο θα μετατραπεί σε αμιγώς ΕΟΠΥΥ Hospital.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider