ΕΤΕ: Ομολογιακό δάνειο 350 εκατ. στους αγοραστές του ΔΕΣΦΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΤΕ: Ομολογιακό δάνειο 350 εκατ. στους αγοραστές του ΔΕΣΦΑ

Με ομολογιακό δάνειο ύψους 350 εκατ. ευρώ χρηματοδότησε η Εθνική Τράπεζα ευρωπαϊκή την κοινοπραξία που συμφώνησε να εξαγοράσει το 66% του ΔΕΣΦΑ μετά από διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ και των ΕΛΠΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας, η χρηματοδότηση είναι μακροπρόθεσμου επενδυτικού ορίζοντα –άνω των 10 ετών– χωρίς αναγωγή στην κοινοπραξία, η οποία απαρτίζεται από τους ευρωπαϊκούς κολοσσούς Snam (60%), Enagás (20%) και Fluxys (20%).

Σύμφωνα με την ΕΤΕ, «αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της αναπτυξιακής στρατηγικής της Εθνικής Τράπεζας, προκειμένου να επιτύχει μια υγιή πιστωτική επέκταση, διασφαλίζοντας συνάμα τον ηγετικό ρόλο που επιτάσσει η ικανότητά της να αναλαμβάνει πλήρως τη διοργάνωση, τη δόμηση και την κάλυψη σχετικών συναλλαγών».

«Η Εθνική Τράπεζα διαθέτει ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια και υψηλή ρευστότητα, οι οποίες της επιτρέπουν να αναλαμβάνει τη διοργάνωση και την πλήρη κάλυψη μεγάλων συναλλαγών σε διμερή βάση», δήλωσε σχετικά ο Βοηθός Γενικός Διευθυντής Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής της τράπεζας, Βασίλης Καραμούζης. «Είμαστε υπερήφανοι καθώς τα εν λόγω ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα, μας επέτρεψαν να αποτελέσουμε τον αποκλειστικό, προτιμητέο ανάδοχο για τη χρηματοδότηση μιας στρατηγικής εξαγοράς από τρεις εξαιρετικά υψηλού κύρους και παγκόσμιας εμβέλειας φορείς του κλάδου της Ενέργειας», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider