ΕΤΕ για Εθνική Ασφαλιστική: Μιλάμε με Gongbao, δεν βιαζόμαστε

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΤΕ για Εθνική Ασφαλιστική: Μιλάμε με Gongbao, δεν βιαζόμαστε

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με τον κινεζικό όμιλο Gongbao για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, όπως επιβεβαίωσε προ ολίγου η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας σε ενημέρωση των διεθνών επενδυτών για τα αποτελέσματα του α εξαμήνου.


Σε ερώτηση αναλυτή εάν υπάρχει αρκετός χρόνος για να καταρτίσει εναλλακτικό σχέδιο για την πώληση της θυγατρικής της, σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις δεν ευοδωθούν, η απάντηση από την διοίκηση της τράπεζας ήταν ότι «1-2 μήνες δεν θα κάνουν τη διαφορά».

Δεν βιαζόμαστε, ανέφερε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι ναι μεν η ΕΤΕ δεσμεύεται από το σχέδιο αναδιάρθρωσης που έχει καταθέσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά τα χρονικά περιθώρια δεν είναι απαγορευτικά.

Η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, η οποία έχει εξελιχθεί σε μεγάλη περιπέτεια για την τράπεζα, συγκαταλέγεται στις πρώτες προτεραιότητες της νέας διοίκησης υπό τον Παύλο Μυλωνά, ο οποίος ανέλαβε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τίμημα που προσφέρει η κινεζική εταιρεία φέρεται να κυμαίνεται στα 680 εκατ. ευρώ και η προσφορά κρίνεται ικανοποιητική και σε όρους αξιοπιστίας, καθώς η Gongbao έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση της ICBC –της μεγαλύτερης κινεζικής τράπεζας, αναφέρουν οι πηγές του κλάδου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider