Ο κορονοϊός μείωσε τις κενές θέσεις εργασίας

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο κορονοϊός μείωσε τις κενές θέσεις εργασίας
Πολλές επιχειρήσεις δήλωσαν τις κενές θέσεις εργασίας, όπως αυτές διαμορφώθηκαν μετά την εφαρμογή των μέτρων λόγω της πανδημίας στο τέλος Μαρτίου. Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Μείωση 23,5% εμφάνισε ο αριθμός των κενών θέσεων εργασίας κατά το πρώτο τρίμηνο 2020 σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο 2019, υποχωρώντας στις 9.617 κενές θέσεις εργασίας από 12.570 αντίστοιχα.

Η έρευνα κενών θέσεων εργασίας της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) είναι δειγματοληπτική και διενεργείται σε τριμηνιαία βάση. Καταγράφει τον αριθμό των κενών θέσεων εργασίας στο σύνολο της οικονομίας, με εξαίρεση τον πρωτογενή τομέα και τις δραστηριότητες των νοικοκυριών.

Σκοπός της έρευνας είναι η τριμηνιαία καταγραφή των κενών θέσεων εργασίας στο άμεσο μέλλον δηλαδή τις κενές θέσεις που θα πρέπει να καλυφθούν σε διάστημα όχι μεγαλύτερο των τριών μηνών.

Σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2019 ο αριθμός των κενών θέσεων εργασίας κατά το πρώτο τρίμηνο 2020 εμφάνισε μείωση κατά 10,7%.

Σημειώνεται ότι, πολλές επιχειρήσεις δήλωσαν τις κενές θέσεις εργασίας, όπως αυτές διαμορφώθηκαν μετά την εφαρμογή των μέτρων λόγω της πανδημίας στο τέλος Μαρτίου, δεδομένου ότι αναθεώρησαν τον προγραμματισμό τους αναφορικά με την πρόσληψη ανθρώπινου δυναμικού, λόγω αβεβαιότητας του χρονοδιαγράμματος επαναλειτουργίας τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider